Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rapeat fetamunat ja mangoldipesto – hittiresepti ja aivan paras sunnuntaiaamiainen!

20 min

Teimme Tiktokin hittireseptistä, fetamunista, herkullisen version. Rapeaksi paistettu feta maistuu täydelliseltä pehmeäksi kypsennetyn kananmunan ja mangoldipeston kanssa.

4.4.2025
Reseptin ainekset
4
4
munaa
200 g
fetajuustoa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
¼ tl
chilihiutaleita
Mangoldipesto
200 g
pieniä (puna)mangoldinlehtiä
1
valkosipulinkynsi
1 dl
kuorittuja manteleita
1 dl
rypsiöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Fetamunat ja mangoldipesto – ohje:

  1. Valmista ensin mangoldipesto. Pane (puna)mangoldinlehdet tehosekoittimeen. Lisää kuorittu valkosipulinkynsi ja mantelit ja hienonna. Valuta sekaan rypsiöljyä ohuena nauhana koneen käydessä. Lisää sitruunanmehu, suola ja mustapippuri.
  2. Valmista yksi muna kerrallaan. Kuumenna pinnoitettu pannu liedellä keskilämmöllä. Murenna fetajuustoa (50 g) pannun reunoille renkaan muotoon. Lusikoi päälle hieman pestoa.
  3. Riko muna pannulle keskelle jääneeseen tyhjään kohtaan. Ripottele päälle suolaa, mustapippuria ja chilihiutaleita.
  4. Laita kansi päälle ja kypsennä, kunnes feta on rapeaa ja muna sopivan kypsä (kansi suojaa myös roiskeilta). Valmista loput munat samaan tapaan.
  5. Tarjoa fetamunat sellaisenaan, paahtoleivän tai tortillan kanssa.

Vinkki!

Onnistuneiden fetamunien salaisuus on hyväpintainen paistinpannu ja sopiva paistolämpö. Pannu ei saa olla liian kuuma, koska silloin fetajuusto palaa siihen kiinni ja muna ei kypsy tasaisesti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt