


Risotto uunissa
Nyt on helppoa! Fenkoliuunirisotto katkaravuilla ei kaipaa hämmentämistä, sillä se valmistuu uunissa
1 h 10 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 55 min
Herkullinen vuokaruoka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Risotto saa raikkautta sitruunasta ja täyteläisyyttä mascarponejuustosta. Mikä parasta, se valmistuu lähes kokonaan uunissa! Katkaravut lisätään juuri ennen tarjoilua.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (350 g)
fenkoli
2
valkosipulinkynttä
½ dl
oliiviöljyä
2 dl
risottoriisiä
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1
luomusitruuna
7 dl
kanalientä
100 g
parmesaanijuustoa
250 g
mascarponejuustoa
180 g
isoja katkarapuja (pakaste)
Fenkoliuunirisotto katkaravuilla – ohje:
- Ota katkaravut sulamaan huoneenlämpöön, esimerkiksi siivilään.
- Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja hienonna fenkoli. Säästä fenkolin vihreät lehdet viimeistelyyn. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Siirrä kasvikset uunivuokaan ja mittaa päälle öljy, risottoriisi sekä mausteet. Sekoita hyvin. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Purista mehu. Raasta parmesaanijuusto ja säästä hieman viimeistelyyn.
- Sekoita kanaliemi, mascarponejuusto, sitruunan mehu ja kuori sekä raastettu parmesaanijuusto keskenään. Lisää seos vuokaan ja sekoita.
- Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia. Tarkista riisin kypsyys.
- Lisää katkaravut kuuman risoton päälle. Viimeistele parmesaanijuustolla ja fenkolinlehdillä. Tarjoa heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat