4,2(6)
Fenkolikeitto
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Kermaisen herkullinen sosekeitto
Reseptin ainekset
6 annosta
500 gfenkolia
1/2 kplpurjosipuli
2-3 kplvalkosipulinkynttä
25 gvoita (kuullottamiseen)
1 tlsuolaa
mustapippuria
200 gperunaa (jauhoisia)
8 dlvettä
2 dlkermaa
muskottipähkinää (ripaus)
suolaa

Aloita käsittelemällä fenkoli. Ota mahdollisesti uloimmat kerrokset pois. Halkaise fenkoli ja siivuta.

Kuori ja palasti perunat. Kuori ja pienennä valkosipulinkynnet. Siivuta puolikas purjosipuli.

Kuullota fenkoli voin kanssa kattilassa. Lisää purjosipulit ja valkosipulinkynnet sekä suola ja pippuri.

Lisää vesi ja perunat. Anna kuplia tunnin verran miedolla lämmöllä.

Soseuta ja lisää kerma. Mausta vielä oman maun mukaan suolalla ja ripauksella muskottipähkinää.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo