Maku

Fenkolikeitto

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Kermaisen herkullinen sosekeitto
0
0
Julkaistu: 16.1.2016


Ainekset (6 annosta)

  • 500 gfenkolia
  • 1/2 kplpurjosipuli
  • 2-3 kplvalkosipulinkynttä
  • 25 gvoita (kuullottamiseen)
  • 1 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • 200 gperunaa (jauhoisia)
  • 8 dlvettä
  • 2 dlkermaa
  • muskottipähkinää (ripaus)
  • suolaa
Tulosta

Aloita käsittelemällä fenkoli. Ota mahdollisesti uloimmat kerrokset pois. Halkaise fenkoli ja siivuta.

Kuori ja palasti perunat. Kuori ja pienennä valkosipulinkynnet. Siivuta puolikas purjosipuli.

Kuullota fenkoli voin kanssa kattilassa. Lisää purjosipulit ja valkosipulinkynnet sekä suola ja pippuri.

Lisää vesi ja perunat. Anna kuplia tunnin verran miedolla lämmöllä.

Soseuta ja lisää kerma. Mausta vielä oman maun mukaan suolalla ja ripauksella muskottipähkinää.

Kommentoi »