Teksti
Julkaistu: 2.9.2010

Etikkasienet
Reseptin ainekset
- 1 lpuhdistettuja metsäsieniä
- 2porkkanaa
- 1punasipuli
Mausteliemi:
- 2 dlvettä
- 1 dlsokeria
- ½ tlsuolaa
- 1laakerinlehti
- 5maustepippuria
- 1 rklsinapinsiemeniä
- 4kokonaista neilikkaa
- 1 dlväkiviinaetikkaa
1. Puhdista sienet ja ryöppää ne kiehuvassa vedessä. Lado ryöpätyt sienet lasitölkkeihin.
2. Kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.
3. Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää etikka, porkkanat ja punasipulit.
4. Kaada kuuma mausteliemi sienien päälle. Tarkista, että sienet peittyvät liemeen.
5. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.