Maku

Etikkapunajuuret

168 h 30 min
4.1
0

Etikkapunajuuret

GL
KA
LA
MA
MU
0
4.1
Teksti Kati Pohja
Kuvat mikko mäntyniemi
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 2000 gpunajuurta

Mausteliemi

  • 6 dlvettä
  • 3 dlsokeria
  • 1/2 rklsuolaa
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 1 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 25 gpiparjuurta (lastuina)
  • 3 dlväkiviinaetikkaa

Tee näin

168 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN168 h

Pese punajuuret huolellisesti ja nosta ne suolalla maustettuun veteen kattilaan. Keitä, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Kypsyminen kestää koosta riippuen puolesta tunnista tuntiin.

Kaada kuuma vesi pois ja laske tilalle kylmää vettä. Anna juuresten jäähtyä hetki. Kuori punajuuret ja lado ne puhtaisiin lasitölkkeihin.

Yhdistä mausteliemen aineet kattilassa etikkaa lukuun ottamatta. Anna kiehua noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää etikka ja kiehauta.

Kaada kuuma liemi punajuurien päälle tölkkeihin. Liemen tulee peittää punajuuret kokonaan.

Sulje etikkapunajuuritölkit kuumina ja anna jäähtyä. Anna tekeytyä muutama päivä ennen maistelua. Etikkapunajuuret säilyvät viileässä useita kuukausia.

Halutessasi voit siivilöidä neilikat ja pippurit liemestä pois ennen liemen kaatamista punajuurien päälle. Jätä kuitenkin juuresten väliin muutamia piparjuurilastuja makua antamaan.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä