


Etikkapunajuuret
168 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 168 h 0 min
Etikkapunajuuret sopivat monenlaisen ruoan lisukkeeksi. Punajuuret keitetään kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja säilötään mausteliemeen. Etikkapunajuuret säilyvät viileässä useita kuukausia.
Reseptin ainekset
1 annosta
2 kg
punajuurta
Mausteliemi
6 dl
vettä
3 dl
sokeria
1/2 rkl
suolaa
1 tl
valkopippuria (kokonaisia)
1 tl
neilikkaa (kokonaisia)
25 g
piparjuurta (lastuina)
3 dl
väkiviinaetikkaa
Etikkapunajuuret – ohje:
- Pese punajuuret huolellisesti ja nosta ne suolalla maustettuun veteen kattilaan. Keitä, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Kypsyminen kestää koosta riippuen puolesta tunnista tuntiin.
- Kaada kuuma vesi pois ja laske tilalle kylmää vettä. Anna juuresten jäähtyä hetki. Kuori punajuuret ja lado ne puhtaisiin lasitölkkeihin.
- Yhdistä mausteliemen aineet kattilassa etikkaa lukuun ottamatta. Anna kiehua noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää etikka ja kiehauta.
- Kaada kuuma liemi punajuurien päälle tölkkeihin. Liemen tulee peittää punajuuret kokonaan.
- Sulje etikkapunajuuritölkit kuumina ja anna jäähtyä. Anna tekeytyä muutama päivä ennen maistelua.
Vinkki!
Halutessasi voit siivilöidä neilikat ja pippurit liemestä pois ennen liemen kaatamista punajuurien päälle. Jätä kuitenkin juuresten väliin muutamia piparjuurilastuja makua antamaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat