Maku

Espresso-suklaakakku

4.3
8

Espresso-suklaakakku

Tämä kakku hemmottelee kahvin ja suklaan ystävää!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 100 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 kplkananmunia
  • 200 gcreme fraichea
  • 1 tlvaniljauutetta
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 3/4 tlruokasoodaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 dltummia suklaahippuja

Pinnalle

  • 1 rklsokeria
  • 1 tlespressokahvijauhetta
  • 1/2 tlkanelia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan.

Lisää mukaan yksi kananmuna kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon creme fraiche ja vanilja.

Sekoita eri kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lisää kuivat aineet taikinaan muutamassa erässä samalla hiljalleen vatkaten.

Kaada puolet taikinasta voideltuun leipävuokaan. Ripottele taikinan päälle puolet suklaahippuista. Levitä jäljelle jäänyt taikina tasaisesti vuokaan edellisen kerroksen päälle.

Yhdistä sokeri, espressojauhe ja kaneli. Ripottele espresso-sokeri ja loput suklaahiput kakun päälle.

Paista kakku kypsäksi 175 asteessa uunin keskitasolla 45-50 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä