Espanjalainen kaakao – perinteinen resepti, jolla valmistat täyteläisen suklaajuoman itse
Gluteeniton
10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen
Espanjalainen kaakao on tavallista kaakaota täyteläisempi, ihanan täyteläinen suklaajuoma. Juoma saa makunsa kaakaojauheen sijaan aidosta tummasta suklaasta.

Reseptin ainekset 2 annosta
Espanjalainen kaakao
125 gtummaa suklaata
5 dlkevytmaitoa
1 1/2 rklmaissitärkkelystä
Espanjalainen kaakao valmistuu näin:
- Mittaa suklaa ja puolet maidosta kattilaan. Lämmitä, kunnes suklaa on liuennut.
- Sekoita toisessa kulhossa maissitärkkelys ja loput maidosta. Kaada seos suklaamaidon joukkoon.
- Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes kaakao sakenee eli noin 5 minuuttia. Mausta espanjalainen kaakao halutessasi sokerilla.
Vinkki!
Tarjoile espanjalainen kaakao kuumana churrojen eli munkkitankojen seurana.