Maku

Espanjalainen kaakao – perinteinen resepti, jolla valmistat täyteläisen suklaajuoman itse

10 min
GL
4.5
1

Espanjalainen kaakao on tavallista kaakaota täyteläisempi, ihanan täyteläinen suklaajuoma. Juoma saa makunsa kaakaojauheen sijaan aidosta tummasta suklaasta.
Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Juha Juntto

Ainekset (2 annosta)

Espanjalainen kaakao

  • 125 gtummaa suklaata
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1 1/2 rklmaissitärkkelystä

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Espanjalainen kaakao valmistuu näin:

  1. Mittaa suklaa ja puolet maidosta kattilaan. Lämmitä, kunnes suklaa on liuennut.
  2. Sekoita toisessa kulhossa maissitärkkelys ja loput maidosta. Kaada seos suklaamaidon joukkoon.
  3. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes kaakao sakenee eli noin 5 minuuttia. Mausta espanjalainen kaakao halutessasi sokerilla.

Vinkki!

Tarjoile espanjalainen kaakao kuumana churrojen eli munkkitankojen seurana.

MITÄ PIDIT?
4.5