Espanjalainen kaakao – perinteinen resepti, jolla valmistat täyteläisen suklaajuoman itse
10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
Espanjalainen kaakao on tavallista kaakaota täyteläisempi, ihanan täyteläinen suklaajuoma. Juoma saa makunsa kaakaojauheen sijaan aidosta tummasta suklaasta.
GL
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.7.2005

Espanjalainen kaakao – perinteinen resepti, jolla valmistat täyteläisen suklaajuoman itse
Reseptin ainekset (2 annosta)
Espanjalainen kaakao
- 125 gtummaa suklaata
- 5 dlkevytmaitoa
- 1 1/2 rklmaissitärkkelystä
Espanjalainen kaakao valmistuu näin:
- Mittaa suklaa ja puolet maidosta kattilaan. Lämmitä, kunnes suklaa on liuennut.
- Sekoita toisessa kulhossa maissitärkkelys ja loput maidosta. Kaada seos suklaamaidon joukkoon.
- Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes kaakao sakenee eli noin 5 minuuttia. Mausta espanjalainen kaakao halutessasi sokerilla.
Vinkki!
Tarjoile espanjalainen kaakao kuumana churrojen eli munkkitankojen seurana.

Nutella-suklaakaakao – täyteläisen pähkinäinen herkkujuoma
Maku

Lumumba on täydellinen talvipäivien lämmittäjä – näin valmistat herkullisen brandykaakaon itse
Maku

Geisha-kaakao – nauti suosikkisuklaan hurmaavasta mausta uudella tavalla
Maku

Chilikaakao – makea suklaajuoma, josta löytyy ihanasti potkua
Maku

Rommikaakao – klassikkojuoma, joka nautitaan hyvässä seurassa ja kermavaahtohunnun kera
Maku

Suklainen kaakao – herkullisen maun salaisuus löytyy ripauksesta kanelia
Maku

Suklaakaakao – herkkusuiden suosikkijuomasta löytyy tuplasti suklaata
Maku

Kirsikkainen kaakaosmoothie antaa potkua päivään – surauta vain ainekset sekaisin ja nauti!
Maku