Maku

Espanjalainen häränhäntäpata

{
Aktiivinen
Passiivinen
Mahtava pataruoka joka ottaa aikansa hautuessaan mutta on kaiken odottelun arvoinen.
3.7
0
Julkaistu 11.9.2014


Reseptin ainekset (6 annosta)

Pata 1,5kg:lle häntiä

  • 2 kplchorizo-makkaraa
  • 2 kplsipuli
  • 4 kplvalkosipulinkynsiä
  • 10 kplmustapippuria
  • 4 kplkanelitankoa
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 1 kplappelsiinia
  • 3 dlpunaviiniä
  • 2 dlsherryä
  • 5 dllihalientä
  • 1 kpltuoretta timjamia
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 1-2 tlsuolaa
Tulosta

Tee terävällä puukolla viillot hännissä oleviin kalvoihin jotta lihat eivät ns. kuppiinu hauduttaessa.

Pyörittele häränhännät vehnäjauhoissa ja ruskista lihat osissa kuumassa öljytyssä padassa.

Kun kaikki hännät on ruskistettu, niin nosta kaikki hännät pataan ja lisää sekaan chorizomakkara paloina, kanelitangot, laakerinlehdet, sipulit, mustapippurit, sherry ja punaviini.

Anna padan kiehua kunnes nestettä on jäljellä n.½

Lisää sitten lihaliemi, puntti timjamia ja yhden appelsiinin kuoret lastuina sekaan.

Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin. Anna hautua kaikessa rauhassa 150 asteessa n.4-6tuntia

Jos haluat hauduttaa yön yli (n.8h) niin laske lämpö 100 asteeseen.

Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa.

Tarjoa juuressoseen kanssa.

Kommentoi »