Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Espanjalainen häränhäntäpata

Mahtava pataruoka joka ottaa aikansa hautuessaan mutta on kaiken odottelun arvoinen.

11.9.2014
Reseptin ainekset
6 annosta
Pata 1,5kg:lle häntiä
2 kpl
chorizo-makkaraa
2 kpl
sipuli
4 kpl
valkosipulinkynsiä
10 kpl
mustapippuria
4 kpl
kanelitankoa
3 kpl
laakerinlehteä
1 kpl
appelsiinia
3 dl
punaviiniä
2 dl
sherryä
5 dl
lihalientä
1 kpl
tuoretta timjamia
3 rkl
vehnäjauhoja
1-2 tl
suolaa

Tee terävällä puukolla viillot hännissä oleviin kalvoihin jotta lihat eivät ns. kuppiinu hauduttaessa.

Pyörittele häränhännät vehnäjauhoissa ja ruskista lihat osissa kuumassa öljytyssä padassa.

Kun kaikki hännät on ruskistettu, niin nosta kaikki hännät pataan ja lisää sekaan chorizomakkara paloina, kanelitangot, laakerinlehdet, sipulit, mustapippurit, sherry ja punaviini.

Anna padan kiehua kunnes nestettä on jäljellä n.½

Lisää sitten lihaliemi, puntti timjamia ja yhden appelsiinin kuoret lastuina sekaan.

Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin. Anna hautua kaikessa rauhassa 150 asteessa n.4-6tuntia

Jos haluat hauduttaa yön yli (n.8h) niin laske lämpö 100 asteeseen.

Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa.

Tarjoa juuressoseen kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt