Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ekströmin lohikeitto

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Hangon satamassa Ekströmin saaristolaiskahvilassa nautitaan maukasta lohikeittoa. Tässä Magnus Ekströmin kuuluisa resepti. 

28.10.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
6
perunaa
1–2
porkkanaa
1 kpl
sipulia (iso)
400 g
lohta (perattuna)
8 dl
vettä
10
maustepippuria (kokonaisia)
1/4 tl
valkopippuria
1 dl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
1 dl
ruohosipulia (hienonnettuna)
2 1/2 dl
kuohukermaa (tai vispikermaa)
1 rkl
voita
1 1/2 tl
suolaa
Lisäksi
1 dl
ranskankermaa (halutessasi)
2 rkl
tilliä tai korianteria (keiton pinnalle)

Ekströmin lohikeitto – ohje:

  1. Pese ja kuori perunat, porkkanat ja sipuli.
  2. Leikkaa perunat, porkkanat ja lohi kuutioiksi. Hienonna sipuli.
  3. Mittaa vesi kattilaan. Keitä porkkanoita noin 10 minuuttia.
  4. Lisää perunat, pippurit ja sipuli, keitä vielä toiset 10 minuuttia.
  5. Lisää kattilaan lohi, tilli, ruohosipuli, kerma, voinokare ja suola.
  6. Hauduta keittoa 5–10 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Älä anna enää kiehua, jotta kerma ei juoksetu, vaan vain kuumenee.
  7. Koristele lohisoppa hienonnetulla tillillä tai korianterinlehdillä.

Vinkki!

Halutessasi voit lisätä joukkoon ranskankermaa tai tarjoilla sen pöydässä erillisestä kulhosta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt