


Ekströmin lohikeitto
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Hangon satamassa Ekströmin saaristolaiskahvilassa nautitaan maukasta lohikeittoa. Tässä Magnus Ekströmin kuuluisa resepti.
Reseptin ainekset
4 annosta
6
perunaa
1–2
porkkanaa
1 kpl
sipulia (iso)
400 g
lohta (perattuna)
8 dl
vettä
10
maustepippuria (kokonaisia)
1/4 tl
valkopippuria
1 dl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
1 dl
ruohosipulia (hienonnettuna)
2 1/2 dl
kuohukermaa (tai vispikermaa)
1 rkl
voita
1 1/2 tl
suolaa
Lisäksi
1 dl
ranskankermaa (halutessasi)
2 rkl
tilliä tai korianteria (keiton pinnalle)
Ekströmin lohikeitto – ohje:
- Pese ja kuori perunat, porkkanat ja sipuli.
- Leikkaa perunat, porkkanat ja lohi kuutioiksi. Hienonna sipuli.
- Mittaa vesi kattilaan. Keitä porkkanoita noin 10 minuuttia.
- Lisää perunat, pippurit ja sipuli, keitä vielä toiset 10 minuuttia.
- Lisää kattilaan lohi, tilli, ruohosipuli, kerma, voinokare ja suola.
- Hauduta keittoa 5–10 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Älä anna enää kiehua, jotta kerma ei juoksetu, vaan vain kuumenee.
- Koristele lohisoppa hienonnetulla tillillä tai korianterinlehdillä.
Vinkki!
Halutessasi voit lisätä joukkoon ranskankermaa tai tarjoilla sen pöydässä erillisestä kulhosta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat