Ekströmin lohikeitto

50 min
5
4

Ekströmin lohikeitto

GL
MU
4
5
Hangon satamassa Ekströmin saaristolaiskahvilassa nautitaan maukasta lohikeittoa. Tässä Magnus Ekströmin kuuluisa resepti. 
Teksti Magnus Ekström
Kuvat Paavo Martikainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 6 kplperunaa
  • 1-2 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia (iso)
  • 400 glohta (perattuna)
  • 8 dlvettä
  • 10 kplmaustepippuria (kokonaisia)
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1 dltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 2 1/2 dlkuohukermaa (tai vispikermaa)
  • 1 rklvoita
  • 1 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • halutessasi 1 dl ranskankermaa, pinnalle 2 rkl tilliä tai korianteria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista Ekströmin lohikeitto näin:

Pese ja kuori perunat, porkkanat ja sipuli.

Leikkaa perunat, porkkanat ja lohi kuutioiksi. Hienonna sipuli.

Mittaa vesi kattilaan. Keitä porkkanoita noin 10 minuuttia.

Lisää perunat, pippurit ja sipuli, keitä vielä toiset 10 minuuttia.

Lisää kattilaan lohi, tilli, ruohosipuli, kerma, voinokare ja suola.

Hauduta keittoa 5–10 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Älä anna enää kiehua, jotta kerma ei juoksetu, vaan vain kuumenee.

Koristele lohisoppa hienonnetulla tillillä tai korianterinlehdillä.

*Halutessasi voit lisätä joukkoon ranskankermaa tai tarjoilla sen pöydässä erillisestä kulhosta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä