Dresdeniläinen stollen (Dresdener Stollen)

24 h 40 min
5
0

Dresdeniläinen stollen (Dresdener Stollen)

Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 annosta)

  • 125 gkorintteja
  • 250 grusinoita
  • 225 gmantelirouhetta
  • 4 rklsitruunankuoriraastetta
  • 75 gappelsiininkuoripaloja
  • 1/2 dlrommia
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 50 ghiivaa
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 2 dltomusokeria
  • 300 gvoita
  • 1/4 tlkardemummaa
  • 1/4 tlkanelia
  • 1/4 tlmaustepippuria
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Pinnalle

  • 50 gvoita
  • 2 1/2 dltomusokeria

Tee näin

24 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN24 h

Mittaa kulhoon korintit, rusinat, mantelit, sitrusten kuoret ja rommi. Peitä astia ja anna maustua seuraavaan päivään.
Siivilöi jauhot suureen kulhoon ja paina jauhojen keskelle nyrkilläsi kuoppa. Murustele jauhokuoppaan hiiva ja 3 ruokalusikallista kädenlämpöistä maitoa. Sirottele päälle 1 dl tomusokeria. Peitä astia leivinliinalla ja anna seistä noin tunti.
Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä paloina, 1 dl tomusokeria ja loput maidosta kädenlämpöisenä sekä mausteet. Alusta käsin tasaiseksi. Taikina jää melko löysäksi.
Kohota taikinaa puoli tuntia lämpimässä paikassa.
Lisää rommissa maustuneet ainekset taikinaan ja vaivaa vielä kerran.
Muotoile taikinasta leivinpaperoidulle pellille kaksi pitkulaista stollenpullaa. Anna kohota peitettynä vielä 20 minuutta.
Paista stolleneita noin 50 minuuttia 175-asteisessa uunissa.
Voitele vielä lämpimät stollenit sulatetulla voilla ja siivilöi päälle runsaasti tomusokeria.
•Tee Stollenit hyvissä ajoin ennen joulua. Ne säilyvät hyvin viikon tai kaksikin.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä