Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Dresdeniläinen stollen (Dresdener Stollen)

24 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 24 h 0 min
12.5.2010
Reseptin ainekset
30 annosta
125 g
korintteja
250 g
rusinoita
225 g
mantelirouhetta
4 rkl
sitruunankuoriraastetta
75 g
appelsiininkuoripaloja
1/2 dl
rommia
7 dl
vehnäjauhoja
50 g
hiivaa
2 1/2 dl
kevytmaitoa
2 dl
tomusokeria
300 g
voita
1/4 tl
kardemummaa
1/4 tl
kanelia
1/4 tl
maustepippuria
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
Pinnalle
50 g
voita
2 1/2 dl
tomusokeria

Mittaa kulhoon korintit, rusinat, mantelit, sitrusten kuoret ja rommi. Peitä astia ja anna maustua seuraavaan päivään. Siivilöi jauhot suureen kulhoon ja paina jauhojen keskelle nyrkilläsi kuoppa. Murustele jauhokuoppaan hiiva ja 3 ruokalusikallista kädenlämpöistä maitoa. Sirottele päälle 1 dl tomusokeria. Peitä astia leivinliinalla ja anna seistä noin tunti. Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä paloina, 1 dl tomusokeria ja loput maidosta kädenlämpöisenä sekä mausteet. Alusta käsin tasaiseksi. Taikina jää melko löysäksi. Kohota taikinaa puoli tuntia lämpimässä paikassa. Lisää rommissa maustuneet ainekset taikinaan ja vaivaa vielä kerran. Muotoile taikinasta leivinpaperoidulle pellille kaksi pitkulaista stollenpullaa. Anna kohota peitettynä vielä 20 minuutta. Paista stolleneita noin 50 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Voitele vielä lämpimät stollenit sulatetulla voilla ja siivilöi päälle runsaasti tomusokeria. •Tee Stollenit hyvissä ajoin ennen joulua. Ne säilyvät hyvin viikon tai kaksikin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt