


Donburi kalasta – japanilainen kulhoruoka syntyy nyt kotimaisesta kalasta
30 min
Anna ruokakulttuurien mennä iloisesti sekaisin: mausta kotimainen kirjolohi japanilaiseen kulhoruokaan korealaisella gochujang-chilitahnalla.
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
japanilaista sushiriisiä
2
porkkanaa
2
kevätsipulia
500 g
nieriää, taimenta tai kirjolohta
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
inkivääriä raastettuna
2 rkl
gochujang-chilitahnaa
3 rkl
soijakastiketta
2 rkl
miriniä (tai riisiviinietikkaa)
1 dl
versoja
Japanilainen donburi kalasta – ohje:
- Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
- Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Hienonna kevätsipulit.
- Poista kalasta nahka ja ruodot ja leikkaa se reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljyt pannulla. Lisää valkosipulit, inkivääri ja chilitahna. Kääntele hetki. Lisää soijakastike ja mirin. Lisää lopuksi kalat. Paista käännellen noin 5 minuuttia, kunnes kalat ovat sopivan kypsiä.
- Lusikoi annoskulhoihin riisiä. Lisää päälle kalaa, porkkanaraastetta, kevätsipulia ja versoja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat