Dippaatko mantelikermaan vai hilloon? Pullan makuiset laskiaiskeksit valmistuvat Annin uunissa -leipurin ohjeella
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Tänä vuonna laskiaispullat nautitaan pullalta maistuvien keksien muodossa. Taikina maustetaan kardemummalla ja rapeat keksit viimeistellään raesokerilla ja mantelilastuilla.
Reseptin ainekset
30 keksiä
150 g
voita
1 ½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 rkl
2 rkl vaaleaa tai tummaa siirappia
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 rkl
kardemummaa
¼ tl
suolaa
1
kananmuna
1 dl
mantelilastuja
2 rkl
raesokeria
Lisäksi
2 dl
vispikermaa
1 rkl
tomusokeria
2 rkl
mantelijauhetta
Dipattavat laskiaiskeksit – ohje:
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Vatkaa voi, sokerit ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, kardemumma, leivinjauhe ja suola. Lisää seos voi-sokerivaahtoon vatkaten.
- Muotoile taikina alustalla kiinteäksi ja jaa kolmeen yhtä suureen osaan. Rullaa osat pitkiksi pötköiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle vierekkäin. Painele sormilla lietteiksi (voit myös painella haarukalla, jolloin saat kuviota pötköjen pintaan).
- Vatkaa muna kulhossa ja voitele pötköt sillä. Ripottele keksipötköjen päälle mantelilastut ja raesokeri.
- Paista keksejä uunissa noin 14 minuuttia. Nosta jäähtymään ja leikkaa pötköt esimerkiksi pizzaleikkurilla vinottain suikaleiden muotoisiksi kekseiksi. Tee tämä, kun pötköt ovat vielä lämpimiä. Leikkaaminen on helpompaa, kun taikina on pehmeää.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla ja mantelijauheella. Tarjoile keksien kanssa.
Vinkki!
Laita hilloa toiseksi dipiksi, jos kuulut hillotäytteisen laskiaispullan ystäviin.


Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat