Juustoisa suosikki
Detroitin pizza valmistuu pannulla hauskasti nurinkurin: ripottele ensin täytteet ja juusto, valuta päälle tomaattikastike
2 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 2 h 0 min
Detroitilaiseen pannupizzaan juusto tulee alle ja tomaattikastike päälle. Painele focacciamaisen muhkea taikina metallivuokaan ja paista pizzauunissa tai grillissä meheväksi. Täytä rapeareunainen pannupizza mausteisella raakamakkaralla tai vegemakkaralla.
Reseptin ainekset
1 pizza (4–6 annosta)
5½ dl (350 g)
pizzajauhoja (tai vehnäjauhoja)
1½ tl
suolaa
1 tl
kuivahiivaa
2½ dl
vettä
1½ rkl
oliiviöljyä
Vuoan voitelu
1 rkl
oliiviöljyä
Täyte
100 g
mausteista raakamakkaraa (esim. chorizo tai merguez) tai vegemakkaraa
1–2
tuoretta jalapenoa tai ½ dl säilöttyjä jalapenoviipaleita
1 pallo (125 g)
mozzarellajuustoa
½ ps (à 150 g)
cheddarjuustoraastetta
1½ dl
pizzakastiketta
Detroitin pannupizza – ohje:
- Mittaa kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita. Lisää kädenlämpöinen vesi koneen käydessä. Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Lisää loppuvaiheessa öljy. Peitä taikina kelmulla. Anna kohota huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa noin 10 tuntia.
- Voitele suorakaiteen muotoinen (noin 25 × 35 cm) uunivuoka. Kumoa taikina vuokaan ja painele tasaiseksi levyksi venyttäen reunoja kulmia kohti. Anna kohota puoli tuntia.
- Puristele raakamakkaramassat ulos kuorista pieniksi nokareiksi. Viipaloi jalapenot.
- Painele kohonnutta pizzapohjaa sormin. Levitä juustoraaste päälle reunoja myöten. Revi päälle mozzarella ja lisää makkarat ja jalapenot. Valuta päälle tomaattikastike pitkittäin pariksi paksuksi raidaksi.
- Kuumenna pizzauuni noin 340-asteiseksi. Laita pizza uuniin, pienennä lämpö minimiin ja paista pizzaa noin 10–15 minuuttia. Voit paistaa pizzan myös grillissä tai uunin alaosassa pizzakiven päällä. Paista ensin kovalla lämmöllä noin 10 minuuttia ja sitten 175-asteessa vielä noin 10 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat