


Dandan-nuudelit – herkulliset jauhelihanuudelit ovat kiinalaisen keittiön tunnetuin katuruoka
30 min
Turruttavan tuliset dandan-nuudelit ovat napanneet tittelin kiinalaisen katukeittiön tunnetuimpana ruokana. Pikamatka Kiinan kujille kulkee oman keittiön kautta.
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
vehnänuudeleita
200 g
varsiparsakaalia (broccolinia)
1 pkt (400 g)
porsaanjauhelihaa
1
sipuli
6
valkosipulinkynttä
1 rk
inkivääriä raastettuna
1 dl
soijakastiketta
½ dl
hoisinkastiketta
½ dl
vettä
3 rkl
maapähkinävoita
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
hunajaa
2 tl
sichuaninpippuria tai chilirouhetta
5 dl
kanalientä
2 pientä
paksoita eli pinaattikiinankaalia
Lisäksi
2
kevätsipulia
½ dl
korianteria hienonnettuna
(chiliöljyä)
Dandan-nuudelit – ohje:
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varsiparsakaalit siivilään ja kaada kypsät nuudelit niiden päälle, jotta kaalit esikypsyvät hieman. Huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Ruskista jauheliha. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä pannulle. Lisää sipulit ja inkivääri. Paista sekoitellen, kunnes jauheliha on kypsää.
- Mittaa soija- ja hoisinkastike, vesi, pähkinävoi, etikka, hunaja ja pippurit tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Kaada puolet seoksesta jauhelihan joukkoon ja paista vielä pari minuuttia. Laita loput mausteseoksesta kattilaan yhdessä kanaliemen kanssa ja kuumenna kiehuvaksi.
- Paloittele paksoi. Jaa nuudelit, varsikaalit, paksoit ja jauheliha lautasille. Kauho päälle kuumaa lientä. Viimeistele annokset hienonnetulla kevätsipulilla ja korianterilla. Tarjoa halutessasi lisäksi chiliöljyä.
Vinkki!
Sichuaninpippuri tunnetaan myös kiinanpippurina. Sitä löytyy aasialaisista marketeista.
Voit korvata jauhelihan myös vegejauhiksella, nyhtökauralla tai härkiksellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat