


Daiquiri – kuubalainen klassikkodrinkki on raikas sekoitus rommia ja limeä
Daiquiri on kolmesta aineksesta valmistuva drinkki, joka maistuu raikkaalta ja hieman kirpeältä. Juomaan tulee vaaleaa rommia, runsaasti limeä ja sokerisiirappia.
Daiquiri – ohje:
- Jos haluat mahdollisimman kylmän daiquirin, laita lasi jäähtymään jääkaappiin pariksi tunniksi.
- Laita rommi, sokerisiirappi, limemehu ja jäät ravistimeen.
- Ravista voimakkaasti, kunnes ravistin tuntuu kylmältä.
- Kaada juoma siivilän läpi cocktail-lasiin.
- Koristele daiquiri halutessasi limen siivulla tai kuorella.
Daiquiri – kepeän kirpeä rommipohjainen drinkki
Perinteinen daiquiri valmistetaan vaaleasta rommista, vastapuristetusta limemehusta ja sokerisiirapista, jotka ravistetaan jäiden kanssa cocktailiksi. Sokerisiirappia on helppo tehdä itsekin vedestä ja sokerista. Daiquiri tarjoillaan tavallisesti jäähdytetyssä coupe-lasissa, joka on muodoltaan maljamainen. Daiquirista on myös monia muunnelmia, kuten mansikkadaiquiri ja frozen daiquiri, joissa perusreseptiä varioidaan marjoilla ja jäämurskalla.
Tarinan mukaan drinkki sai alkunsa Kuubassa 1800-luvun lopussa, kun amerikkalainen kaivosinsinööri Jennings Cox yhdisti paikallisista aineksista raikkaan cocktailin. Nimensä drinkki on saanut pienestä Daiquirín rannikkokylästä.