Croque Monsieur eli kinkku-juustoleivät
35 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
15 minKlassiset bechamel-juustokastikkeella kuorrutetut kinkku-juustoleivät, Croque Monsieur, sopivat ateriaksi tai runsaaksi iltapalaksi.
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.11.2014

Croque Monsieur eli kinkku-juustoleivät
Ainekset (4 annosta)
Bechamel-kastike
- 50 gvoita
- 1/2 dlvehnäjauhoja
- 3 1/2 dltäysmaitoa
- 1 rkldijoninsinappia
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
Lisäksi
- 8 kplmaalaisleipäviipaletta
- 200 gsaunapalvikinkkua (viipaleina)
- 200 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (tai gruyére, viipaleina)
- 1 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
Croque Monsieur -leivät valmistuvat näin:
Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Kypsennä jauhoja muutama minuutti, koko ajan sekoittaen. Lisää maito koko ajan vatkaten. Hauduta kastiketta keskilämmöllä ja koko ajan sekoittaen 5 minuuttia tai kunnes kastike sakenee. Mausta sinapilla, suolalla ja muskottipähkinällä. Ota kattila pois levyltä.
Nosta 4 leipäviipaletta leivinpaperin päälle uunipellille. Annostele leiville puolet kastikkeesta, kinkusta ja juustosta. Nosta päälle loput leipäviipaleet. Annostele niille loput kastikkeesta, kinkusta ja juustosta, siten että juustokerros on päällimmäisenä. Ripottele päälle yrttisekoitusta.
Paista leivät 225-asteisen uunin keskitasolla kullanruskeiksi ja rapeiksi, 10–15 minuuttia. Tarjoa croque monsieur -leivät heti runsaan salaatin kera.
MITÄ PIDIT?
3.88