Maku

Croque Monsieur eli kinkku-juustoleivät

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Klassiset bechamel-juustokastikkeella kuorrutetut kinkku-juustoleivät, Croque Monsieur, sopivat ateriaksi tai runsaaksi iltapalaksi.
4
1
Julkaistu: 17.11.2014


Ainekset (4 annosta)

Bechamel-kastike

  • 50 gvoita
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3 1/2 dltäysmaitoa
  • 1 rkldijoninsinappia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Lisäksi

  • 8 kplmaalaisleipäviipaletta
  • 200 gsaunapalvikinkkua (viipaleina)
  • 200 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (tai gruyére, viipaleina)
  • 1 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
Tulosta

Croque Monsieur -leivät valmistuvat näin:

Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Kypsennä jauhoja muutama minuutti, koko ajan sekoittaen. Lisää maito koko ajan vatkaten. Hauduta kastiketta keskilämmöllä ja koko ajan sekoittaen 5 minuuttia tai kunnes kastike sakenee. Mausta sinapilla, suolalla ja muskottipähkinällä. Ota kattila pois levyltä.

Nosta 4 leipäviipaletta leivinpaperin päälle uunipellille. Annostele leiville puolet kastikkeesta, kinkusta ja juustosta. Nosta päälle loput leipäviipaleet. Annostele niille loput kastikkeesta, kinkusta ja juustosta, siten että juustokerros on päällimmäisenä. Ripottele päälle yrttisekoitusta.

Paista leivät 225-asteisen uunin keskitasolla kullanruskeiksi ja rapeiksi, 10–15 minuuttia. Tarjoa croque monsieur -leivät heti runsaan salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
4
1 kommentti