Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kaipaatko jotain uutta lounaslistallesi? Kokeile herkullista couscous-kurkkusalaattia, josta löytyy sopivasti raikkautta ja potkua

30 min

Keitetty couscous ja raikkaat tillikurkut muodostavat yhdessä herkullisen salaatin, joka saa potkua harissalla ja tillillä maustetusta kastikkeesta. Kun paistat couscous-kurkkusalaatin päälle vielä häränsilmämunan, täydellinen lounasannos on valmis nautittavaksi.

21.4.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
couscousia
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
3 dl
kiehuvaa vettä
Tillikurkut
½
kurkku
½ tl
suolaa
2 rkl
hienonnettua tilliä
1 rkl
sitruunanmehua
Kastike
2 dl
turkkilaista jugurttia
1 rkl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
minttua hienonnettuna
ripaus
suolaa
ripaus
sokeria
1–2 tl
harissaa
Lisäksi
1 npu
retiisejä
½ dl
kuorellisia manteleita
4
kananmunaa
öljyä paistamiseen

Couscous-kurkkusalaatti valmistetaan näin:

  1. Laita couscous kannelliseen kulhoon. Mittaa couscousin päälle öljy ja suola ja kaada kulhoon kiehuva vesi. Laita kansi kiinni ja anna couscousin tekeytyä huoneenlämmössä 7–8 minuuttia.
  2. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja mausta kuutiot suolalla, tillillä ja sitruunan mehulla. Sekoita kurkkukuutiot couscousin joukkoon.
  3. Sekoita kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi.
  4. Leikkaa retiisit viipaleiksi. Rouhi manteleita veitsellä. Sekoita retiisit ja mantelit salaatin joukkoon.
  5. Paista munat häränsilmiksi tilkassa öljyä ja nosta paistetut munat salaattiannoksen päälle. Häränsilmän paisto-ohjeen löydät täältä.

Vinkki!

Voit jättää paistetun munan pois ja tarjota couscous-kurkkusalaatin lisäkkeenä lihalle, kalalle tai broilerille.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt