Kotivinkki

Kaipaatko jotain uutta lounaslistallesi? Kokeile herkullista couscous-kurkkusalaattia, josta löytyy sopivasti raikkautta ja potkua

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Keitetty couscous ja raikkaat tillikurkut muodostavat yhdessä herkullisen salaatin, joka saa potkua harissalla ja tillillä maustetusta kastikkeesta. Kun paistat couscous-kurkkusalaatin päälle vielä häränsilmämunan, täydellinen lounasannos on valmis nautittavaksi.
KA
0
0
Julkaistu: 21.4.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlcouscousia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 3 dlkiehuvaa vettä

Tillikurkut

  • ½ kurkku
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rklhienonnettua tilliä
  • 1 rklsitruunanmehua

Kastike

  • 2 dlturkkilaista jugurttia
  • 1 rkltilliä hienonnettuna
  • 1 rklminttua hienonnettuna
  • ripaussuolaa
  • ripaussokeria
  • 1–2 tl harissaa

Lisäksi

  • 1 npuretiisejä
  • ½ dlkuorellisia manteleita
  • 4kananmunaa
  • öljyä paistamiseen
Tulosta

Couscous-kurkkusalaatti valmistetaan näin:

  1. Laita couscous kannelliseen kulhoon. Mittaa couscousin päälle öljy ja suola ja kaada kulhoon kiehuva vesi. Laita kansi kiinni ja anna couscousin tekeytyä huoneenlämmössä 7–8 minuuttia.
  2. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja mausta kuutiot suolalla, tillillä ja sitruunan mehulla. Sekoita kurkkukuutiot couscousin joukkoon.
  3. Sekoita kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi.
  4. Leikkaa retiisit viipaleiksi. Rouhi manteleita veitsellä. Sekoita retiisit ja mantelit salaatin joukkoon.
  5. Paista munat häränsilmiksi tilkassa öljyä ja nosta paistetut munat salaattiannoksen päälle. Häränsilmän paisto-ohjeen löydät täältä.

Vinkki!

Voit jättää paistetun munan pois ja tarjota couscous-kurkkusalaatin lisäkkeenä lihalle, kalalle tai broilerille.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »