


Kaipaatko jotain uutta lounaslistallesi? Kokeile herkullista couscous-kurkkusalaattia, josta löytyy sopivasti raikkautta ja potkua
30 min
Keitetty couscous ja raikkaat tillikurkut muodostavat yhdessä herkullisen salaatin, joka saa potkua harissalla ja tillillä maustetusta kastikkeesta. Kun paistat couscous-kurkkusalaatin päälle vielä häränsilmämunan, täydellinen lounasannos on valmis nautittavaksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
couscousia
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
3 dl
kiehuvaa vettä
Tillikurkut
½
kurkku
½ tl
suolaa
2 rkl
hienonnettua tilliä
1 rkl
sitruunanmehua
Kastike
2 dl
turkkilaista jugurttia
1 rkl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
minttua hienonnettuna
ripaus
suolaa
ripaus
sokeria
1–2 tl
harissaa
Lisäksi
1 npu
retiisejä
½ dl
kuorellisia manteleita
4
kananmunaa
öljyä paistamiseen
Couscous-kurkkusalaatti valmistetaan näin:
- Laita couscous kannelliseen kulhoon. Mittaa couscousin päälle öljy ja suola ja kaada kulhoon kiehuva vesi. Laita kansi kiinni ja anna couscousin tekeytyä huoneenlämmössä 7–8 minuuttia.
- Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja mausta kuutiot suolalla, tillillä ja sitruunan mehulla. Sekoita kurkkukuutiot couscousin joukkoon.
- Sekoita kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi.
- Leikkaa retiisit viipaleiksi. Rouhi manteleita veitsellä. Sekoita retiisit ja mantelit salaatin joukkoon.
- Paista munat häränsilmiksi tilkassa öljyä ja nosta paistetut munat salaattiannoksen päälle. Häränsilmän paisto-ohjeen löydät täältä.
Vinkki!
Voit jättää paistetun munan pois ja tarjota couscous-kurkkusalaatin lisäkkeenä lihalle, kalalle tai broilerille.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat