Kaipaatko jotain uutta lounaslistallesi? Kokeile herkullista couscous-kurkkusalaattia, josta löytyy sopivasti raikkautta ja potkua
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Keitetty couscous ja raikkaat tillikurkut muodostavat yhdessä herkullisen salaatin, joka saa potkua harissalla ja tillillä maustetusta kastikkeesta. Kun paistat couscous-kurkkusalaatin päälle vielä häränsilmämunan, täydellinen lounasannos on valmis nautittavaksi.
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.4.2020

Kaipaatko jotain uutta lounaslistallesi? Kokeile herkullista couscous-kurkkusalaattia, josta löytyy sopivasti raikkautta ja potkua
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2 dlcouscousia
- 1 rkloliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 3 dlkiehuvaa vettä
Tillikurkut
- ½ kurkku
- ½ tlsuolaa
- 2 rklhienonnettua tilliä
- 1 rklsitruunanmehua
Kastike
- 2 dlturkkilaista jugurttia
- 1 rkltilliä hienonnettuna
- 1 rklminttua hienonnettuna
- ripaussuolaa
- ripaussokeria
- 1–2 tl harissaa
Lisäksi
- 1 npuretiisejä
- ½ dlkuorellisia manteleita
- 4kananmunaa
- öljyä paistamiseen
Couscous-kurkkusalaatti valmistetaan näin:
- Laita couscous kannelliseen kulhoon. Mittaa couscousin päälle öljy ja suola ja kaada kulhoon kiehuva vesi. Laita kansi kiinni ja anna couscousin tekeytyä huoneenlämmössä 7–8 minuuttia.
- Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja mausta kuutiot suolalla, tillillä ja sitruunan mehulla. Sekoita kurkkukuutiot couscousin joukkoon.
- Sekoita kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi.
- Leikkaa retiisit viipaleiksi. Rouhi manteleita veitsellä. Sekoita retiisit ja mantelit salaatin joukkoon.
- Paista munat häränsilmiksi tilkassa öljyä ja nosta paistetut munat salaattiannoksen päälle. Häränsilmän paisto-ohjeen löydät täältä.
Vinkki!
Voit jättää paistetun munan pois ja tarjota couscous-kurkkusalaatin lisäkkeenä lihalle, kalalle tai broilerille.

Avokado-bulgursalaatti
Kotivinkki

Varhaiskaali-fenkolisalaatti – raikkaan salaatin juju löytyy suolaisen ja makean yhdistelmästä
Kotivinkki

Halloumisalaatti bulgurilla
Kotivinkki

Mansikkainen tabbouleh
Maku

Lämmin tofu-bulgursalaatti
Maku

Lohi-nuudelisalaatti – kokoa japanilaishenkiset annokset soijassa marinoidusta kalasta, rouskuvista kasviksista ja merilevälastuista
Kotivinkki

Libanonilainen tabbouleh
Maku

Vihreä salaatti – raikas ja rouskuva lisuke on lautasen väripilkku
Kotivinkki