


Pikkusuolaista pikkujouluihin! Chorizopasteijat ovat pehmeän mausteisia cocktailpaloja – nappaa resepti
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Helpot pikkusyötävät valmistuvat perunavoitaikinasta ja valmiista raakamakkaramassasta. Reseptillä valmistat pienet chorizomakkaratäytteiset pasteijat isommallekin porukalle!
Reseptin ainekset
Noin 50 kpl
150 g
voita tai leivontamargariinia
2 dl
vehnäjauhoja
150 g
soseutettua perunaa
Täyte
200 g
chorizo-raakamakkaraa
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
muna
Voitelu
1
muna
Chorizopasteijat – ohje:
- Sekoita kulhossa huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja perunasose. Nosta taikina viileään lepäämään ja kovettumaan pariksi tunniksi ennen leipomista.
- Purista makkaramassa kuorista kulhoon. Lisää ruohosipuli ja muna. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahdessa erässä jauhotetulla pöydällä ohuiksi levyiksi. Ota taikinasta ympyröitä (ø 8 cm) muotin tai esimerkiksi mukin avulla.
- Jaa täyte ympyröiden keskelle ja taita puolikuiksi. Nipistä reunat kiinni huolellisesti ja painele vielä haarukalla.
- Nosta pasteijat leivinpaperin päälle pellille ja voitele munalla.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Vinkki!
Voit käyttää chorizon sijaan myös jotain muuta maukasta raakamakkaraa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat