0(0)
Pikkusuolaista pikkujouluihin! Chorizopasteijat ovat pehmeän mausteisia cocktailpaloja – nappaa resepti
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Helpot pikkusyötävät valmistuvat perunavoitaikinasta ja valmiista raakamakkaramassasta. Reseptillä valmistat pienet chorizomakkaratäytteiset pasteijat isommallekin porukalle!
Julkaistu 3.11.2022
Maku
Reseptin ainekset
Noin 50 kpl
150 gvoita tai leivontamargariinia
2 dlvehnäjauhoja
150 gsoseutettua perunaa
Täyte
200 gchorizo-raakamakkaraa
2 rklruohosipulia hienonnettuna
1muna
Voitelu
1muna

Chorizopasteijat – ohje:

  1. Sekoita kulhossa huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja perunasose. Nosta taikina viileään lepäämään ja kovettumaan pariksi tunniksi ennen leipomista.
  2. Purista makkaramassa kuorista kulhoon. Lisää ruohosipuli ja muna. Sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahdessa erässä jauhotetulla pöydällä ohuiksi levyiksi. Ota taikinasta ympyröitä (ø 8 cm) muotin tai esimerkiksi mukin avulla.
  4. Jaa täyte ympyröiden keskelle ja taita puolikuiksi. Nipistä reunat kiinni huolellisesti ja painele vielä haarukalla.
  5. Nosta pasteijat leivinpaperin päälle pellille ja voitele munalla.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Voit käyttää chorizon sijaan myös jotain muuta maukasta raakamakkaraa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.