Maku

Pikkusuolaista pikkujouluihin! Chorizopasteijat ovat pehmeän mausteisia cocktailpaloja – nappaa resepti

1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Helpot pikkusyötävät valmistuvat perunavoitaikinasta ja valmiista raakamakkaramassasta. Reseptillä valmistat pienet chorizomakkaratäytteiset pasteijat isommallekin porukalle!
0
0
Julkaistu: 3.11.2022


Reseptin ainekset (Noin 50 kpl)

  • 150 gvoita tai leivontamargariinia
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 150 gsoseutettua perunaa

Täyte

  • 200 gchorizo-raakamakkaraa
  • 2 rklruohosipulia hienonnettuna
  • 1muna

Voitelu

  • 1muna
Tulosta

Chorizopasteijat – ohje:

  1. Sekoita kulhossa huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja perunasose. Nosta taikina viileään lepäämään ja kovettumaan pariksi tunniksi ennen leipomista.
  2. Purista makkaramassa kuorista kulhoon. Lisää ruohosipuli ja muna. Sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahdessa erässä jauhotetulla pöydällä ohuiksi levyiksi. Ota taikinasta ympyröitä (ø 8 cm) muotin tai esimerkiksi mukin avulla.
  4. Jaa täyte ympyröiden keskelle ja taita puolikuiksi. Nipistä reunat kiinni huolellisesti ja painele vielä haarukalla.
  5. Nosta pasteijat leivinpaperin päälle pellille ja voitele munalla.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Voit käyttää chorizon sijaan myös jotain muuta maukasta raakamakkaraa.

Kommentoi »