


Chjokobrowniet
Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen vuoka (20 × 30 cm). Sulata paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Anna jäähtyä hieman. Rouhi saksanpähkinät. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä suklaa-voiseos munasokerivaahtoon. Kumoa rouhitut saksanpähkinät ja vehnäjauhot taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 150-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna chjokobrownien jäähtyä hyvin. Leikkaa suklaakakkulevy pieniksi paloiksi ja tarjoa esimerkiksi kermavaahdon ja marjojen kera.
•Jos paistat brownien pienemmässä vuoassa (kuin mitä ohjeessa sanotaan), mikä on esim. korkeampi, muista pidentää paistoaikaa. Reseptissä mainittu aika on juuri tuolle vuoalle tarkka paistoaika, ja vuoka oli aika laakea.
•Jos haluat kiinteämpiä brownieita, niitä voi paistaa hiukkasen kauemmin (uuneissa voi olla eroja) tai lisätä vehnäjauhoja.