


Sopivasti poltetta
Chilimajoneesi – tulinen lisuke burgereille, grilliruoalle ja naposteltaville
20 min
Chilimajoneesi sopii kaikkeen, mihin kaipaat hieman potkua. Testaa dippinä naposteltaville ja lisukkeena esimerkiksi burgereille, ranskalaisille ja grilliruoille. Majoneesi valmistuu helposti, säädä vain tulisuus makusi mukaan.
Reseptin ainekset
4 annosta
Chilimajoneesi
1
chili (mieto tai medium)
1
muna
2 tl
dijonsinappia
1 rkl
valkoviinietikkaa
½ tl
suolaa
mustapippuria (myllystä)
2 dl
rypsiöljyä
Chilimajoneesi – ohje:
- Puolita chili ja poista sekä kanta että siemenet. Leikkaa muutamaan osaan.
- Riko muna korkeaan sauvasekoittimen kulhoon. Lisää mausteet ja öljy. Lisää joko kokonainen tai puolikas chili oman maun mukaan.
- Laita sauvasekoitin kiinni kulhon pohjaan ja käynnistä. Nosta sauvasekoitin niin hitaasti ylös, että kaikki ainekset ehtivät sekoittua ja emulsio muodostua.
Vinkki!
Jos haluat lisätä tulisuutta, hienonna joukkoon toinen chili. Näin majoneesiin tulee tulisia sattumia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat