Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Chili-hodarisämpylät

1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min
14.4.2007
Reseptin ainekset
8 annosta
3 dl
vettä
2 rkl
sokeria
1 1/2 tl
chilirouhetta
1 kpl
kuivahiivapussia
2 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 dl
ruishiutaleita
2 dl
sämpyläjauhoja
4 dl
vehnäjauhoja

Sekoita lämpimän veden (+42 ºC) joukkoon sokeri ja chilirouhe. Ota 1 dl vehnäjauhoista ja sekoita niihin kuivahiiva. Sekoita jauhoseos nesteeseen. Jätä kulho lämpimään paikkaan noin 10 minuutiksi, jotta taikina alkaa kuplia. Lisää suola, öljy, hiutaleet ja loput jauhoista. Alusta tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi ja anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä 45 minuuttia.

Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko ja jaa se kahdeksaan tasakokoiseen palaan. Leivo paloista kapeita noin 15 cm pitkiä sämpylöitä. Nosta hodarisämpylät leivinpaperoidulle uunipellille ja kohota peitettynä 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Uunilämpimät chili-hodarisämpylät voit pakata tiiviiseen muovirasiaan, jossa ne säilyvät kostean lämpimiä täyttöön asti. Toki voit valmistaa ja pakastaa sämpylät myös etukäteen, ja lämmittää myöhemmin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt