Maku

Cheddar-suolakeksit

5
0

Kutsutko kavereita kisakatsomoon luoksesi kannustamaan Suomen koripallo- tai lentopallojoukkuetta? Nämä pienet suolaiset cheddar-keksit sopivat täydellisesti esimerkiksi oluen seuraksi penkkiurheiluiltaan.
Tulosta
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo

Ainekset (40 kpl)

  • 115 gcheddarjuustoa
  • 30 gvoita
  • 1 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklvettä (jääkylmää)
  • 1/4 tlripaus suolaa (tarvittaessa)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Raasta juusto karkeasti, lisää joukkoon kuutioitu voi ja halutessasi suola. (Oma cheddarini oli niin suolaista, ettei tarvinnut.) Vatkaa vatkaimella kunnes aineet ovat yhdistyneet kunnolla.

Lisää sitten vehnäjauhot vähän kerrallaan sekoitellen, lisää lopuksi vesi. Rutista taikinasta pallo ja litistä se levyksi. Kääräise tuorekelmuun ja laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi tai pakastimeen n. vartiksi.

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.

Kauli kylmä taikina kevyesti jauhotetulla alustalla ohueksi. Leikkaa taikinasta keksejä haluamasi muotoisella muotilla (esim. teräksisellä tyllalla), nosta uuninpellille. Voit painella puutikulla kekseihin reiät ennen paistamista.

Paista n. 10 minuuttia, mutta tarkkaile keksejä koko ajan. Rasvaiset keksit voivat äkkiä muuttua kullanruskeista palaneiksi.

Kannattaa laittaa keksit ennen uuniin laittamista hetkeksi kylmään, jolloin keksit pitävät muotonsa paiston aikana paljon paremmin.
MITÄ PIDIT?
5