3,8(6)
Cheddar-suolakeksit
Kutsutko kavereita kisakatsomoon luoksesi kannustamaan Suomen koripallo- tai lentopallojoukkuetta? Nämä pienet suolaiset cheddar-keksit sopivat täydellisesti esimerkiksi oluen seuraksi penkkiurheiluiltaan.
6.9.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
40 kpl
115 gcheddarjuustoa
30 gvoita
1 1/4 dlvehnäjauhoja
1 rklvettä (jääkylmää)
1/4 tlripaus suolaa (tarvittaessa)

Raasta juusto karkeasti, lisää joukkoon kuutioitu voi ja halutessasi suola. (Oma cheddarini oli niin suolaista, ettei tarvinnut.) Vatkaa vatkaimella kunnes aineet ovat yhdistyneet kunnolla.

Lisää sitten vehnäjauhot vähän kerrallaan sekoitellen, lisää lopuksi vesi. Rutista taikinasta pallo ja litistä se levyksi. Kääräise tuorekelmuun ja laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi tai pakastimeen n. vartiksi.

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.

Kauli kylmä taikina kevyesti jauhotetulla alustalla ohueksi. Leikkaa taikinasta keksejä haluamasi muotoisella muotilla (esim. teräksisellä tyllalla), nosta uuninpellille. Voit painella puutikulla kekseihin reiät ennen paistamista.

Paista n. 10 minuuttia, mutta tarkkaile keksejä koko ajan. Rasvaiset keksit voivat äkkiä muuttua kullanruskeista palaneiksi.

Kannattaa laittaa keksit ennen uuniin laittamista hetkeksi kylmään, jolloin keksit pitävät muotonsa paiston aikana paljon paremmin.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo