Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Juhlapöydän jalokivi

Charlotte royale on jälkiruokien kuningatar – kaunis, pehmeä ja täydellisen raikas

4 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 4 h 0 min

Charlotte royale on verhoiltu karpalohillolla täytetyillä kääretorttuviipaleilla. Kakku kätkee sisäänsä samettisen pehmeän ja raikkaan marjaisan täytteen.

17.10.2025
Reseptin ainekset
12 annosta
Karpalohillo
300 g (5½ dl)
karpaloita (tuore tai pakaste)
½ dl
vettä
2 dl
hillosokeria
Kääretorttu
4
munaa
1½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Kääretortun täyte
2 dl
karpalohilloa
Täyte
5
liivatelehteä
4 dl
vispikermaa
200 g
vaniljarahkaa
200 g
kinuskikreemiä
1 dl
karpalohilloa
2 dl
kokonaisia karpaloita (tuore tai pakaste)
2 rkl
marja- tai appelsiinimehua
Viimeistely
1 dl
vispikermaa
karpaloita (tuore tai pakaste)
rosmariinia

Charlotte royale – ohje:

  1. Mittaa karpalot, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä hilloa 5–10 minuuttia. Jäähdytä hillo. Soseuta hillo halutessasi sauvasekoittimella. Hilloa tulee noin 3 dl.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia.
  3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 220 asteessa uunin keskitasolla 7–8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.
  5. Levitä karpalohillo jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Nosta jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
  6. Leikkaa kääretorttu noin sentin viipaleiksi.
  7. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (2 l) ensin tuorekelmulla ja sitten kääretorttuviipaleilla.
  8. Upota liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi kulhossa. Lisää vaniljarahka, kinuskikreemi, karpalohillo ja jäiset karpalot.
  9. Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
  10. 10
    Kaada täyte torttuviipaleilla vuorattuun kulhoon. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
  11. 11
    Kumoa charlotte royale tarjoiluvadille ja poista kelmu. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lusikoi pursotinpussiin. Koristele kermapursotuksilla, karpaloilla ja rosmariinilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt