


Juhlapöydän jalokivi
Charlotte royale on jälkiruokien kuningatar – kaunis, pehmeä ja täydellisen raikas
4 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 4 h 0 min
Charlotte royale on verhoiltu karpalohillolla täytetyillä kääretorttuviipaleilla. Kakku kätkee sisäänsä samettisen pehmeän ja raikkaan marjaisan täytteen.
Reseptin ainekset
12 annosta
Karpalohillo
300 g (5½ dl)
karpaloita (tuore tai pakaste)
½ dl
vettä
2 dl
hillosokeria
Kääretorttu
4
munaa
1½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Kääretortun täyte
2 dl
karpalohilloa
Täyte
5
liivatelehteä
4 dl
vispikermaa
200 g
vaniljarahkaa
200 g
kinuskikreemiä
1 dl
karpalohilloa
2 dl
kokonaisia karpaloita (tuore tai pakaste)
2 rkl
marja- tai appelsiinimehua
Viimeistely
1 dl
vispikermaa
karpaloita (tuore tai pakaste)
rosmariinia
Charlotte royale – ohje:
- Mittaa karpalot, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä hilloa 5–10 minuuttia. Jäähdytä hillo. Soseuta hillo halutessasi sauvasekoittimella. Hilloa tulee noin 3 dl.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 220 asteessa uunin keskitasolla 7–8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.
- Levitä karpalohillo jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Nosta jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
- Leikkaa kääretorttu noin sentin viipaleiksi.
- Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (2 l) ensin tuorekelmulla ja sitten kääretorttuviipaleilla.
- Upota liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi kulhossa. Lisää vaniljarahka, kinuskikreemi, karpalohillo ja jäiset karpalot.
- Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
- 10Kaada täyte torttuviipaleilla vuorattuun kulhoon. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
- 11Kumoa charlotte royale tarjoiluvadille ja poista kelmu. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lusikoi pursotinpussiin. Koristele kermapursotuksilla, karpaloilla ja rosmariinilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat