Maku

Caponata-kasvispaistos

1 h 10 min
3
0

Caponata-kasvispaistos

GL
KA
LA
MA
MU
0
3
Teksti Jyrki Sukula
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 2 kplsipulia
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 1 kplmunakoisoa
  • 2 dloliiviöljyä
  • 3 kplsardiinia (hienonnettuna)
  • 3 kpltomaattia (kuutioituna)
  • 1 dllehtipersiljaa
  • 3 rklkapriksia
  • 2 rkltimjamia (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa paprika, sipulit ja kesäkurpitsa reilunkokoisiksi lohkoiksi. Grillaa kasvislohkot ja nosta ne kannelliseen astiaan, sulje kansi tiiviisti.

Pyöräytä kokonainen munakoiso oliiviöljyssä ja grillaa se kokonaisena aivan pehmeäksi. Halkaise ja kaavi munakoison liha veitsen hamarapuolella tai lusikalla kulhoon. Lisää joukkoon sardiinit, tomaatit, persilja, kaprikset, timjami ja suola. Lisää hienonnettu chili joukkoon. Leikkaa mehustuneet kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita munakoisoseoksen kanssa varovasti sekaisin.
Anna caponatan maustua puolisen tuntia. Tarjoa caponata grillatun lihan kanssa.

Vinkki!

Caponata on sisialainen kasvispaistos, johon paahdettu munakoiso tuo pehmeän maun. Caponatan raaka-aineita voit vaihdella aina sesongin mukaan. Valkosipulin ystävät puristavat joukkoon runsaasti valkosipulia ja sardiinit voi jättää pois tai korvata anjoviksella.
MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä