Maku

Calvados-omenat ja vaniljajäätelö

20 min
GL
MU
5
0

Hapokkaat omenalohkot kesytetään voin ja sokerin avulla paistinpannulla. Calvados antaa makua ja täyteläinen jäätelö kruunaa kokonaisuuden.
Tulosta
Teksti Jyrki Sukula, Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplomenaa (Pink Lady -lajike)
  • 50 gvoita
  • 2 rklfariinisokeria (tai intiaanisokeria)
  • 4 rklcalvadosia

Tarjoiluun

  • 5 dlkermajäätelöä (vanilja, Jymy)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kuori ja lohko omenat

Paista omenalohkot voissa ruskeiksi ja karamellisoi ne intiaanisokerissa.

Siirrä pannu pois liedeltä ja lisää calvados pannulle. Sytytä calvados tulitikulla ja liekitä omenalohkot.

Laita pannu takaisin liedelle, anna kiehua hetki.

Tarjoa calvadosomenat vaniljajäätelön kanssa.

Koristele annos halutessasi paahdetuilla mantelilastuilla!

MITÄ PIDIT?
5