


Kokeile, jos uskallat! Cacio e pepe -puurossa puraisee pippuri
50 min
Herkullisen jyväpuuron esikuvana toimii mallina ja keittokirjailijana tunnetun Chrissy Teigenin cacio e pepe -kaurapuuro, jonka hän ideoi samannimisen pastan innostamana. Nappaa ohje!
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
vettä
3 dl
kaura- tai vehnänjyviä (esim. Fazer Alku Ruokakaura)
7 dl
maitoa
1 tl
mustapippuria myllystä
2 dl
voimakasta juustoraastetta (esim. emmental, gouda)
½ tl
suolaa
25 g
voita
Lisäksi
4
munaa
voita tai margariinia paistamiseen
suolaa
Cacio e pepe -puuro – ohje:
- Kiehauta vesi ja jyvät kattilassa. Laske lämpöä ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää maito ja anna puuron hautua kypsäksi kannen alla. Sekoita puuroa muutaman kerran haudutuksen aikana. Kypsymiseen kuluu hieman jyvistä riippuen noin 20–30 minuuttia.
- Rouhi mustapippuri myllystä kuumalle, kuivalle pannulle ja paahda koko ajan sekoittaen noin minuutin ajan. Siirrä pannu syrjään liedeltä.
- Sekoita kypsän puuron joukkoon juustoraaste, suola, voi muutamana nokareena ja noin puolet mustapippurista.
- Paista kananmunat häränsilmiksi puuron päälle. Mausta munat ripauksella suolaa ja lopulla paahdetulla mustapippurilla.
Vinkki!
Suolainen puuro on jyvistä keitettynä ja paistetun munan kanssa takuuvarma nälänviejä. Nopeammin puuro valmistuu, jos jyvät vaihtaa hiutaleiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat