Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Butterfly chicken – maukas maustevoi viimeistelee savustetun broilerin

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Butterfly chicken eli litistetty broileri savustuu tasaisesti eikä ehdi kuivua kypsennyksen aikana. Nosta koko komeus pöytään kokonaisena ja tarjoa yrtti-sitruunavoin kera.

23.5.2023
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1
kokonainen miedosti suolattu broileri (tuore tai pakaste)
Yrtti-sitruunamaustevoi
100 g
voita
1
sitruunan raastettu kuori
1 rkl
rosmariinia (hienonnettuna)
1
valkosipulinkynsi
2 tl
dijonsinappia
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
ripaus
sokeria
Lisäksi
hikkori- tai omenapuulastuja

Butterfly chicken eli litistetty savubroileri – ohje:

  1. Laita savustuspalat likoamaan veteen puoleksi tunniksi.
  2. Kuivaa broilerin pinta talouspaperilla ja laita selkäpuoli ylöspäin leikkuulaudalle. Leikkaa broilerin selkäranka keittiösaksilla irti molemmin puolin. Voit halutessasi poistaa myös rintalastan. Käännä broileri toisin päin (rintapuoli ylöspäin) ja paina broileri litteäksi.
  3. Valuta ja kuivaa savustuslastut ja laita savustimeen. Laita broileri foliovuokaan, kuumenna ja savusta noin tunnin ajan. Liha on kypsää, kun siitä valuva neste on kirkasta.
  4. Valmista maustevoi. Sekoita pehmenneen voin joukkoon mausteet ja anna maustua vähintään puoli tuntia.
  5. Levitä maustevoita kypsän broilerin päälle ja tarjoa loput lisäkkeenä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt