Butterfly chicken – maukas maustevoi viimeistelee savustetun broilerin
gluteeniton
munaton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Butterfly chicken eli litistetty broileri savustuu tasaisesti eikä ehdi kuivua kypsennyksen aikana. Nosta koko komeus pöytään kokonaisena ja tarjoa yrtti-sitruunavoin kera.

Reseptin ainekset 4–6 annosta
1kokonainen miedosti suolattu broileri (tuore tai pakaste)
Yrtti-sitruunamaustevoi
100 gvoita
1sitruunan raastettu kuori
1 rklrosmariinia (hienonnettuna)
1valkosipulinkynsi
2 tldijonsinappia
¼ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
ripaussokeria
Lisäksi
hikkori- tai omenapuulastuja
Butterfly chicken eli litistetty savubroileri – ohje:
- Laita savustuspalat likoamaan veteen puoleksi tunniksi.
- Kuivaa broilerin pinta talouspaperilla ja laita selkäpuoli ylöspäin leikkuulaudalle. Leikkaa broilerin selkäranka keittiösaksilla irti molemmin puolin. Voit halutessasi poistaa myös rintalastan. Käännä broileri toisin päin (rintapuoli ylöspäin) ja paina broileri litteäksi.
- Valuta ja kuivaa savustuslastut ja laita savustimeen. Laita broileri foliovuokaan, kuumenna ja savusta noin tunnin ajan. Liha on kypsää, kun siitä valuva neste on kirkasta.
- Valmista maustevoi. Sekoita pehmenneen voin joukkoon mausteet ja anna maustua vähintään puoli tuntia.
- Levitä maustevoita kypsän broilerin päälle ja tarjoa loput lisäkkeenä.