Maku

Butterfly eli litistetty kana

15 h 40 min
5
0

Butterfly eli litistetty kana

GL
MA
MU
0
5
Kun broilerin litistää, se kypsyy tasaisemmin ja on helpompi grillata. Trendikäs butterfly eli perhoskana syntyy myös pakastebroilerista.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 1 kplbroileri kokonainen, nahkoineen (tuore tai pakaste)

Lipstikkamarinadi

  • 3 dlruokaöljyä
  • 2 dlsitruunamehua
  • 1/2 dlruokosokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 5 dltuoretta lipstikkaa (hienonnettuna)

Tee näin

15 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN15 h

Valmista butterfly eli litistetty kana näin:

Sulata broileria jääkaapissa yön yli. 

Pyyhi pinta talouspaperilla kuivaksi. Käännä lintu työlaudalle rintapuoli alaspäin. Leikkaa saksilla pyrstöstä alkaen selkärangan molemmin puolin ja poista selkäranka. Käännä ympäri ja paina broileri käsillä litteäksi. Nosta se juuri ja juuri sopivaan vuokaan.

Mittaa marinadin aineet kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri ja suola liukenevat. Kaada marinadi vuokaan broilerin päälle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin marinoitumaan vähintään pariksi tunniksi tai yön ajaksi. Käännä lintu marinoitumisen puolivälissä.

Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin noin 50 minuutiksi. Ota vuoka uunista ja nosta lintu pois liemestä. Anna jäähtyä. (Tähän asti voit valmistella linnun päivää ennen grillaamista. Kääri broileri tässä tapauksessa kelmuun ja säilytä jääkaapissa.)

Grillaa broileri kohtalaisella kuumuudella molemmin puolin, 5–10 minuuttia per puoli, tai kunnes pinta on saanut hyvin väriä ja liha lämmennyt läpikotaisin.

Tarjoa litistetty broileri sellerisalsan, salaatin ja uusien perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä