Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Maku

Butter chicken eli intialainen voikana

50 min
GL
MU
4.18
9
Butter chicken kuuluu intialaisen keittiön klassikkoruokiin. Marinoidut broileripalat ruskistetaan pannulla ja yhdistetään mausteiseen tomaattikastikkeeseen.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gbroilerin rintafileitä
  • 2 rklturkkilaista jogurttia

Paistamiseen

  • 2 rklöljyä tai voita

Voi-tomaattikastike

  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplpunainen chili
  • 20 gvoita
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 1/2 tlgaram masalaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • 2 dlkookoskermaa
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Butter chicken eli intialainen voikana valmistuu näin:

Leikkaa broilerinfileet suupaloiksi ja sekoita joukkoon jogurtti. Anna maustua 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi chili.

Kuullota sipulit voissa kattilassa. Lisää chili, inkivääri, garam masala, juustokumina ja korianteri. Kuullota vielä minuutti.

Lisää paseerattu tomaatti ja hauduta kannen alla 5 minuuttia.

Paista broileripalat rasvassa pannulla lähes kypsiksi.

Kaada broileripalat tomaatti-voikastikkeen joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

Lisää lopuksi kookoskerma ja suola. Tarkista maku.

Tarjoa butter chicken basmatiriisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.18