Butter chicken eli intialainen voikana

50 min
4.7
5

Butter chicken eli intialainen voikana

GL
MU
5
4.7
Butter chicken kuuluu intialaisen keittiön klassikkoruokiin. Marinoidut broileripalat ruskistetaan pannulla ja yhdistetään mausteiseen tomaattikastikkeeseen.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gbroilerin rintafileitä
  • 2 rklturkkilaista jogurttia

Paistamiseen

  • 2 rklöljyä tai voita

Voi-tomaattikastike

  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplpunainen chili
  • 20 gvoita
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 1/2 tlgaram masalaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • 2 dlkookoskermaa
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Leikkaa broilerinfileet suupaloiksi ja sekoita joukkoon jogurtti. Anna maustua 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi chili.

Kuullota sipulit voissa kattilassa. Lisää chili, inkivääri, garam masala, juustokumina ja korianteri. Kuullota vielä minuutti.

Lisää paseerattu tomaatti ja hauduta kannen alla 5 minuuttia.

Paista broileripalat rasvassa pannulla lähes kypsiksi.

Kaada broileripalat tomaatti-voikastikkeen joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

Lisää lopuksi kookoskerma ja suola. Tarkista maku.

Tarjoa butter chicken basmatiriisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä