4(210)
Butter chicken eli intialainen voikana
Gluteeniton
Munaton
50 min
Butter chicken kuuluu intialaisen keittiön klassikkoruokiin. Marinoidut broileripalat ruskistetaan pannulla ja yhdistetään mausteiseen tomaattikastikkeeseen.
Julkaistu 28.8.2017
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
500 gbroilerin rintafileitä
2 rklturkkilaista jogurttia
Paistamiseen
2 rklöljyä tai voita
Voi-tomaattikastike
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpunainen chili
20 gvoita
1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
1 1/2 tlgaram masalaa
1 tljuustokuminaa
1 tljauhettua korianteria
500 gpaseerattua tomaattia
2 dlkookoskermaa
1 tlsuolaa

Butter chicken eli intialainen voikana valmistuu näin:

  1. Leikkaa broilerinfileet suupaloiksi ja sekoita joukkoon jogurtti. Anna maustua 15 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi chili.
  3. Kuullota sipulit voissa kattilassa. Lisää chili, inkivääri, garam masala, juustokumina ja korianteri. Kuullota vielä minuutti.
  4. Lisää paseerattu tomaatti ja hauduta kannen alla 5 minuuttia.
  5. Paista broileripalat rasvassa pannulla lähes kypsiksi.
  6. Kaada broileripalat tomaatti-voikastikkeen joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  7. Lisää lopuksi kookoskerma ja suola. Tarkista maku.
  8. Tarjoa butter chicken basmatiriisin kanssa.

18 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.