


Butter chicken eli intialainen voikana
50 min
Butter chicken kuuluu intialaisen keittiön klassikkoruokiin. Marinoidut broileripalat ruskistetaan pannulla ja yhdistetään mausteiseen tomaattikastikkeeseen.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
broilerin rintafileitä
2 rkl
turkkilaista jogurttia
Paistamiseen
2 rkl
öljyä tai voita
Voi-tomaattikastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
20 g
voita
1 tl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1½ tl
garam masalaa
1 tl
juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianteria
500 g
paseerattua tomaattia
2 dl
kuohu-, ruoka- tai kookoskermaa
1 tl
suolaa
Butter chicken eli intialainen voikana – ohje:
- Leikkaa broilerinfileet suupaloiksi ja sekoita ne jogurtin kanssa. Voit lisätä osan kastikkeen kuivamausteista jo jogurttiin. Anna maustua vähintään 20 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi chili.
- Kuullota sipulit voissa kattilassa. Lisää chili, inkivääri, garam masala, juustokumina ja korianteri. Jatka kuullottamista vielä minuutin ajan.
- Lisää paseerattu tomaatti ja hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia.
- Paista broileripalat rasvassa pannulla lähes kypsiksi.
- Kaada broileripalat tomaatti-voikastikkeen joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Lisää lopuksi kerma ja suola. Tarkista maku.
- Tarjoa butter chicken basmatiriisin ja naan-leipien kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat