


Viiniasiantuntija Ilkka Sirénin ihanat italialaiset burrata-sardellileivät
10 min
Klassinen italialainen antipasti on helppo kopioida koto-Suomessa. Burratan tilalle käy myös mozzarella. Kokoa leivät vasta vähän ennen tarjoilua, jotta päälle tulevat ainekset eivät pehmennä leivän rakennetta.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (125 g)
burratajuusto
1
pieni vehnäpatonki
1 prk (noin 90 g)
sardelleja oliiviöljyssä
1
luomusitruuna
1 rkl
laadukasta oliiviöljyä
½ tl
mustapippuria
Burrata-sardellileivät – ohje:
- Ota burrata huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen herkuttelua.
- Leikkaa patonki viipaleiksi.
- Jaa burrata patonkiviipaleille. Lisää kunkin leivän päälle 1–2 sardellia.
- Pese sitruuna. Raasta leipien päälle hieman sitruunan kuorta.
- Ripauta päälle pippuria ja pirskottele oliiviöljyä.
Viiniasiantuntija Ilkka Sirénin juomasuositus burrata-sardellileiville:
Zenato Custoza, 13,48 €/0,75 l. "Kuiva, rapsakan hapokas ja pirteän aromaattinen valkoviini Gardajärven kupeesta on täydellinen pari suolaisille leiville."
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat