Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Brookie-palat

2 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 40 min

Brookie on suklaata tihkuvien brownies-palojen ja rapeiden cookies-keksien makea risteytys! Silkkaa ihanuutta kahdessa kerroksessa. Brownies-kerros leivotaan tummalla muscoavdosokerilla. Keksikerrokseen taas lisätään sattumiksi pähkinöitä. Makeissa leivonnaisissa on aina oltava myös ripaus suolaa, joka korostaa kauniisti muita makuja. Kuva: Laura Riihelä

8.4.2015
Reseptin ainekset
25 palaa
Brownie-taikina
100 g
voita
150 g
tummaa suklaata
2 dl
tummaa muscovadosokeria
1/2 dl
sokeria
3 kpl
munaa
2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
lakritsijauhetta (Urtekram)
1/2 tl
suolaa
Cookie-taikina
100 g
voita (pehmeää)
2 dl
fariinisokeria
1 kpl
muna
1 kpl
keltuainen
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
pähkinöitä rouhittuna
100 g
tummaa suklaata rouhittuna

Valmista ensin brownie-taikina. Sulata teräskulhosssa ja vesihauteen päällä paloiteltu voi ja rouhittu suklaa. Lisää voi-suklaasulaan sokerit ja anna hieman jäähtyä. Sekoita joukkoon munat ja kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun, suorakaiteen muotoisen vuoan (20 cm x 30 cm) pohjalle. Nosta vuoka jääkkaappiin noin tunniksi.

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Valmista cookie-taikina. Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella pehmeä voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja kananmunankeltuainen edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele taikinaan lopuksi rouhitut pähkinät ja tumma suklaa.

Nosta cookie-taikina kahden lusikan avulla nokareiksi brownie-taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikinakerrokset ovat kypsyneet mutta jäävät vielä sisältä meheviksi ja kosteiksi. Varo ylipaistamista. 

Anna leivonnaisen jäähtyä ja leikkaa suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Tarjoa brookie-palat jäätelön kanssa tai sellaisenaan.

Voit jättää lakritsijauheen pois taikinasta. Brownie-taikinaan voit lisätä maun mukaan myös kuivattuja marjoja ja hedelmiä. Malta jättää brookie-palat sisältä meheviksi ja kosteiksi. Brookiet sopivat pakastettaviksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt