Brookie-palat

Reseptin ainekset (25 palaa)
Brownie-taikina
- 100 gvoita
- 150 gtummaa suklaata
- 2 dltummaa muscovadosokeria
- 1/2 dlsokeria
- 3 kplmunaa
- 2 dlvehnäjauhoja
- 2 rkltummaa kaakaojauhetta
- 1 tllakritsijauhetta (Urtekram)
- 1/2 tlsuolaa
Cookie-taikina
- 100 gvoita (pehmeää)
- 2 dlfariinisokeria
- 1 kplmuna
- 1 kplkeltuainen
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 dlpähkinöitä rouhittuna
- 100 gtummaa suklaata rouhittuna
Valmista ensin brownie-taikina. Sulata teräskulhosssa ja vesihauteen päällä paloiteltu voi ja rouhittu suklaa. Lisää voi-suklaasulaan sokerit ja anna hieman jäähtyä. Sekoita joukkoon munat ja kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun, suorakaiteen muotoisen vuoan (20 cm x 30 cm) pohjalle. Nosta vuoka jääkkaappiin noin tunniksi.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Valmista cookie-taikina. Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella pehmeä voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja kananmunankeltuainen edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele taikinaan lopuksi rouhitut pähkinät ja tumma suklaa.
Nosta cookie-taikina kahden lusikan avulla nokareiksi brownie-taikinan päälle.
Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikinakerrokset ovat kypsyneet mutta jäävät vielä sisältä meheviksi ja kosteiksi. Varo ylipaistamista.
Anna leivonnaisen jäähtyä ja leikkaa suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Tarjoa brookie-palat jäätelön kanssa tai sellaisenaan.