Maku

Broilerivuoka – mitä näppärin arkiruoka piristää fetan ja appelsiinin aromeilla

35 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
25 min
Broilerivuoka valmistuu sukkelasti arkikiireiden keskellä. Tomaattinen appelsiinikastike ja broileri lisukkeineen kypsyvät uunissa samassa astiassa. Nappaa resepti!
MU
GL
3.9
2
Julkaistu: 24.1.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

Broilerivuoka

  • 1 pkt (400 g)broilerin sisäfileetä
  • 2 rs (250 g)kirsikkatomaatteja (erivärisiä)
  • 2appelsiinia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1luomusitruuna
  • 1 pkt (200 g)fetajuustoa
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 2 tloreganoa
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 1 rkubasilikaa
Tulosta

Broilerivuoka valmistuu näin:

  1. Kuivaa broilerit talouspaperilla. Viillä fileiden pintaan terävällä veitsellä ohuet viillot.
  2. Huuhtele tomaatit, halkaise puolet tomaateista, jätä loput kokonaisiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori appelsiinit ja paloittele hedelmälihat.
  3. Raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon ja purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää valkosipulinkynnet, öljy ja mausteet.
  4. Laita tomaatit ja appelsiinit laakeaan uunivuokaan, lisää päälle broilerit ja sekoita joukkoon öljyseos. Murenna feta ainesten päälle ja kypsennä broilerivuokaa 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Viimeistele broilerivuoka basilikalla.

Vinkki!

Lisää broilerivuokaan halutessasi kivettömiä oliiveja.

2 kommenttia