


Broileririsotto – takuuvarma suosikki niin arkeen kuin viikonloppuunkin!
40 min
Broileririsotto syntyy helposti risottoriisistä ja pannulla paistetuista broilerisuikaleista ja kasviksista. Parmesaaniraaste ja tuore pinaatti viimeistelevät herkullisen ruoan. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
4–5 annosta
1
keltainen paprika
½
purjoa
200 g
herkkusieniä
2
valkosipulinkynttä
2½ rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
300 g
broilerinfileesuikaleita tai -paloja
noin 9 dl
vettä
3 dl
risottoriisiä
1 tl
kurkumaa
½ tl
chilijauhetta
1
kana-annosfondi (gluteeniton)
½
sitruunan mehu
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 dl
parmesaanijuustoraastetta
65 g
babypinaattia
Broileririsotto − ohje:
- Halkaise paprika, poista kalvot ja siemenet, leikkaa suupaloiksi. Halkaise ja huuhtele purjo, leikkaa viipaleiksi. Lohko tai viipaloi sienet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna 1 rkl öljyä paistokasarissa, paista broilerisuikaleet öljyssä kypsiksi ja siirrä ne toiseen astiaan odottamaan. Lisää 1 rkl öljyä ja paista herkkusienet, purjo ja paprika pehmeiksi. Kumoa broilerisuikaleiden kanssa astiaan.
- Kuumenna vesi vedenkeittimessä tai kattilassa.
- Lisää kasariin ½ rkl öljyä ja kuullota valkosipulia hetki.
- Lisää riisi, kurkuma ja chilijauhe. Kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää 2 dl kuumaa vettä ja kanafondi kattilaan hyvin sekoittaen. Kun liemierä on imeytynyt riisiin, lisää 2 dl lientä kerrallaan ja jatka keittämistä, kunnes riisi on kypsää. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia.
- Sekoita kana-kasvisseos risottoon kypsennyksen loppupuolella. Mausta sitruunanmehulla sekä suolalla ja pippurilla.
- Viimeistele broileririsotto parmesaaniraasteella ja babypinaatilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat