Maku

Brisket, mureaa häränrintaa suoraan Texasista

3.63
0

Brisket eli ylikypsä ja savustettu häränrinta on paitsi Texasin, niin myös jokaisen grillaajan kansallisruoka
Tulosta
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?

Ainekset (10 annosta)

brisket

  • 1 dlmausteseosta (ohje alla)
  • 2 dlsavustuspuruja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Brisket:

Mausteseos:

4rkl savupaprikajauhetta

4rkl mustapippuria (rouhittu)

4rkl suolaa

4rkl sokeria

2rkl sinappijauhetta

2rkl chilijauhetta

1rkl Cayannepippuria

Hiero mausteet lihaan. Nosta liha kylmään 4 tunniksi tai vuorokaudeksi maustumaan.

Viritä grilli hyvissä ajoin. Lado tuli toiselle puolelle grilliä. Kun liekit on poissa ja hiillos kuuma, niin lisää liha grilliin. Grillaa kaunis väri molemmille puolille lihaa.

Siirrä liha toiselle puolelle grilliä (se jolle et laittanut hiiliä) ja jätä liha muhimaan kannen alle 4 tunniksi. Seuraa lämpömittaria ja pyri pitämään lämpö kokoajan n.130 asteessa. Lisää sekaan kuumia hiiliä aina tarvittaessa. Nosta sekaan myös grillinkestävä kulho (n.3dl) jossa on vettä, myös nokipannu on hyvä. pannusta nouseva vesihöyry estää lihaa kuivumasta.

4 tunnin jälkeen lisää grilliin savustuslastut. Pakkaa kunnon kourallinen lastuja folioon ja tee siitä nyytti. Pistele nyyttiin reikiä ja heitä se grilliin pohjalle. Sulje kansi ja anna savustua vielä 2 tuntia. Nyt koita parhaasi mukaan pitää lämpö 90-100 asteessa.

Kun liha on valmis, niin haluat korkata sen heti. Toki, vedä maistiainen mutta malta vielä yön yli. Liha on parasta seuraavana päivänä. Yö kylmässä tekee hyvää.

Nauti kylmänä leikkeleen tapaan tai kuumenna ja nautiskele maustekurkkujen, BbQkastikkeen, sipulin ja ranujen kera. Minä nautiskelin omani itsetehdyn Redneck BbQkastikkeen kera. Ohjeen ja 4 muuta BbQkastiketta löydät klikkaamalla tästä.

MITÄ PIDIT?
3.63