Maku

Hitaasti hyvää tulee! Grillattu brisket kypsyy epäsuoralla lämmöllä täydellisen mureaksi

10 h
{
Aktiivinen
10 h
Passiivinen
Brisketin grillaus hitaasti epäsuoralla lämmöllä vie aikaa jopa 10 tuntia. Lopputuloksena on mehevä, viipaleina salaattien kanssa tarjottavat liha. Kuiva rub-mauste hierotaan lihan pintaan ennen grillausta.
GL
MA
MU
3.8
0


Ainekset (6 annosta)

  • 2 kgbrisketiä eli luutonta naudanrintaa

Rub-mausteseos

  • ½ dlsipulijauhetta
  • ½ dlvalkosipulijauhetta
  • 2 rklcayannenpippuria
  • 2 rklpaprikajauhetta
  • 2 rklsitruunapippuria
  • 2 rklmustapippurirouhetta
  • 1 rklsuolaa

Lisäksi

  • suihkepullo ja vettä
Tulosta

Grillattu brisket valmistetaan näin:

  1. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen grillausta. Sekoita rubin aineet keskenään. Hiero kuivamauste lihan pintaan kauttaaltaan. Työnnä lihaan grillin kestävä lämpömittari.
  2. Jaa hiiligrillisi tulitiilien avulla kahteen osaan (katso ohje täältä). Pane lihapuolelle ritilän alle folioastia lihoista tippuvalle rasvalle. Sytytä ⅓ piippusytyttimellistä brikettejä ja kaada ne grilliin tulipuolelle. Lisää sytyttämättömiä brikettejä päälle ja nosta joukkoon muutamia savustuspuupaloja, esim. hikkoria. Nosta grilliritilä paikoilleen ja sopiva vesiastia ritilän päälle. Käännä ilmaventtiilit niin pienelle kuin mahdollista.
  3. Nosta liha grillin lihapuolelle epäsuoraan lämpöön. Jos lihassa on rasvapuoli, jätä se ylöspäin. Sulje kansi savunmuodostuksen takaamiseksi. Grillaa 100–120 asteen epäsuorassa lämmössä noin 4 tuntia, tai kunnes lämpötila näyttää 65 astetta. Suihkuttele lihan pinnalle ahkerasti suihkepullosta vettä. Lisää grilliin tarpeen vaatiessa brikettejä ja savustuspuupaloja sekä vettä vesiastiaan.
  4. Kääri liha vahvaan folioon ja jatka grillaamista, kunnes lämpömittari näyttää noin 93 astetta. Aikaa tämä vie 2–4 tuntia.
  5. Kun lämpötila on saavutettu, kääri foliopakettu froteepyyhkeeseen ja nosta paketti esim. styroksiseen kylmälaukkuun kahdeksi tunniksi vetäytymään.
  6. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoa salaattien kanssa. Se sopii myös tortillojen tai pitaleipien täytteeksi.

Vinkki!

Ennen kuin ostat brisketpalan, kokoa grilli ja tarkista minkä kokoinen liha sopii grilliritilän puolikkaalle. Liha ei saisi täysin peittää ritilänpuolikasta, sillä silloin ilman kierto grillissä voi estyä ja lihan kypsyminen hankaloituu.

MITÄ PIDIT?
3.75
Kommentoi »