Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Briossileipä

2 h 5 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 30 min

Kuohkea ja pehmeä briossi sopii täydellisesti brunssille! Tee briossileipätaikina jo illalla jääkaappiin kohoamaan ja paista vasta aamulla. Briossin kuohkeus syntyy pitkään vaivaamalla, joten helpoimmalla pääset, kun teet taikinan yleis- tai monitoimikoneella.

15.12.2014
Reseptin ainekset
1 kpl
2 1/2 dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 1/2 rkl
siirappia (vaaleaa)
2 kpl
munaa (isoa)
100 g
voita (huoneenlämpöistä)
9 dl
vehnäjauhoja

Murenna hiiva maitoon. Jos paistat leivän samana päivänä maito saa olla haaleaa, jos kohotat taikinaa pitkään jääkaapissa käytä kylmää maitoa.

Lisää suola, siirappi ja munat. Lisää jauhot taikinaan ja vaivaa 10–15 minuuttia.

Lisää pehmeä voi ja vaivaa edelleen noin 10 minuuttia.

Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia liinan alla.

Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa hyvin. Voitele iso leipä- tai kakkuvuoka voilla. Painele noin 3/4 taikinasta vuokaan. Pyörittele lopusta taikinasta 3–4 palloa ja paina ne taikinan päälle.

Anna leivän kohota noin 20 minuuttia.

Voitele briossileipä vesitilkalla ohennetulla keltuaisella.

Paista briossia 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Peitä briossileipä tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.

Tarjoa briossileipää esimerkiksi Benedictin lohileivissä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt