Maku

Briossileipä

2 h 5 min
4.5
3

Briossileipä

Kuohkea ja pehmeä briossi sopii täydellisesti brunssille! Tee briossileipätaikina jo illalla jääkaappiin kohoamaan ja paista vasta aamulla. Briossin kuohkeus syntyy pitkään vaivaamalla, joten helpoimmalla pääset, kun teet taikinan yleis- tai monitoimikoneella.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 1/2 rklsiirappia (vaaleaa)
  • 2 kplmunaa (isoa)
  • 100 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 9 dlvehnäjauhoja

Tee näin

2 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Murenna hiiva maitoon. Jos paistat leivän samana päivänä maito saa olla haaleaa, jos kohotat taikinaa pitkään jääkaapissa käytä kylmää maitoa.

Lisää suola, siirappi ja munat. Lisää jauhot taikinaan ja vaivaa 10–15 minuuttia.

Lisää pehmeä voi ja vaivaa edelleen noin 10 minuuttia.

Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia liinan alla.

Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa hyvin. Voitele iso leipä- tai kakkuvuoka voilla. Painele noin 3/4 taikinasta vuokaan. Pyörittele lopusta taikinasta 3–4 palloa ja paina ne taikinan päälle.

Anna leivän kohota noin 20 minuuttia.

Voitele briossileipä vesitilkalla ohennetulla keltuaisella.

Paista briossia 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Peitä briossileipä tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.

Tarjoa briossileipää esimerkiksi Benedictin lohileivissä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä