Briossileipä

Reseptin ainekset (1 kpl)
- 2 1/2 dlkevytmaitoa
- 25 ghiivaa
- 1 tlsuolaa
- 1 1/2 rklsiirappia (vaaleaa)
- 2 kplmunaa (isoa)
- 100 gvoita (huoneenlämpöistä)
- 9 dlvehnäjauhoja
Murenna hiiva maitoon. Jos paistat leivän samana päivänä maito saa olla haaleaa, jos kohotat taikinaa pitkään jääkaapissa käytä kylmää maitoa.
Lisää suola, siirappi ja munat. Lisää jauhot taikinaan ja vaivaa 10–15 minuuttia.
Lisää pehmeä voi ja vaivaa edelleen noin 10 minuuttia.
Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia liinan alla.
Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa hyvin. Voitele iso leipä- tai kakkuvuoka voilla. Painele noin 3/4 taikinasta vuokaan. Pyörittele lopusta taikinasta 3–4 palloa ja paina ne taikinan päälle.
Anna leivän kohota noin 20 minuuttia.
Voitele briossileipä vesitilkalla ohennetulla keltuaisella.
Paista briossia 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Peitä briossileipä tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
Tarjoa briossileipää esimerkiksi Benedictin lohileivissä.