


Briesalaatti ja kuohkea karpalokastike
20 min
Kirpeän makea karpalovinegretti sopii hienosti briesalaatin höysteeksi. Valkohomejuustosalaatin kanssa tarjottavasta karpalokastikkeesta tulee paksu ja ilmava, kun teet sen jäisistä marjoista.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kpl
pieni kerä punasalaattia
200 g
briejuustoa
2 kpl
persimonia
100 g
salaattisekoitusta (1 pussillinen)
1 dl
pakastekarpaloita
Kastike
1 1/2 dl
karpaloita (pakaste)
2 rkl
valkoista balsamicoa
2 tl
dijoninsinappia
2 tl
hunajaa
1 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Mittaa jäiset karpalot, balsamico, sinappi ja hunaja monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Pyöräytä sohjoksi.
Lisää öljy nauhana koneen käydessä. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai hunajaa.
Revi punasalaatti pieniksi paloiksi. Leikkaa juusto kolmioksi. Lohko tai kuutioi persimonit. Kokoa aineksista salaattiannokset suoraan lautasille.
Lorauta salaatin pinnalle kastiketta tai tarjoa halutessasi karpalokastike erikseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat