Maku

Briesalaatti ja kuohkea karpalokastike

20 min
GL
MU
4.67
1

Kirpeän makea karpalovinegretti sopii hienosti briesalaatin höysteeksi. Valkohomejuustosalaatin kanssa tarjottavasta karpalokastikkeesta tulee paksu ja ilmava, kun teet sen jäisistä marjoista.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplpieni kerä punasalaattia
  • 200 gbriejuustoa
  • 2 kplpersimonia
  • 100 gsalaattisekoitusta (1 pussillinen)
  • 1 dlpakastekarpaloita

Kastike

  • 1 1/2 dlkarpaloita (pakaste)
  • 2 rklvalkoista balsamicoa
  • 2 tldijoninsinappia
  • 2 tlhunajaa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Mittaa jäiset karpalot, balsamico, sinappi ja hunaja monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Pyöräytä sohjoksi.

Lisää öljy nauhana koneen käydessä. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai hunajaa.

Revi punasalaatti pieniksi paloiksi. Leikkaa juusto kolmioksi. Lohko tai kuutioi persimonit. Kokoa aineksista salaattiannokset suoraan lautasille.

Lorauta salaatin pinnalle kastiketta tai tarjoa halutessasi karpalokastike erikseen.

MITÄ PIDIT?
4.67