Briesalaatti ja kuohkea karpalokastike
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Kirpeän makea karpalovinegretti sopii hienosti briesalaatin höysteeksi. Valkohomejuustosalaatin kanssa tarjottavasta karpalokastikkeesta tulee paksu ja ilmava, kun teet sen jäisistä marjoista.
Ainekset (4 annosta)
- 1 kplpieni kerä punasalaattia
- 200 gbriejuustoa
- 2 kplpersimonia
- 100 gsalaattisekoitusta (1 pussillinen)
- 1 dlpakastekarpaloita
Kastike
- 1 1/2 dlkarpaloita (pakaste)
- 2 rklvalkoista balsamicoa
- 2 tldijoninsinappia
- 2 tlhunajaa
- 1 dlrypsiöljyä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Tee näin
20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN
Mittaa jäiset karpalot, balsamico, sinappi ja hunaja monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Pyöräytä sohjoksi.
Lisää öljy nauhana koneen käydessä. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai hunajaa.
Revi punasalaatti pieniksi paloiksi. Leikkaa juusto kolmioksi. Lohko tai kuutioi persimonit. Kokoa aineksista salaattiannokset suoraan lautasille.
Lorauta salaatin pinnalle kastiketta tai tarjoa halutessasi karpalokastike erikseen.