


Maut rullalla
Braciole – mehevä ja maukas italialainen possurulla on täydellinen juhlaruoka!
1 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 40 min
Braciole on italialainen liharuoka, jossa täytetty liharulla haudutetaan tomaattikastikkeessa meheväksi ja maukkaaksi. Tarjoa lisukkeena ihanat salviagnocchit.
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
porsaan ulkofileetä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1
valkosipulinkynsi
3
rosmariininoksaa
2 rkl
täysjyväsinappia
50 g
pecorinojuustoa
¼ dl
korppujauhoja
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
voita
paistinarua
Tomaattikastike
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1 rkl
oliiviöljyä
2 tlk (à 400 g)
kokonaisia kuorittuja tomaatteja
2 dl
punaviiniä
1 dl
kalamataoliiveja
2
laakerinlehteä
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
Brachiole – ohje:
- Halkaise liha vaakasuunnassa, jätä toiselta reunalta kiinni. Nuiji liha mahdollisimman ohueksi, noin 0,5–1 cm paksuiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja raasta valkosipuli. Raasta juusto. Säästä neljäsosa juustosta lihan viimeistelyyn. Hienonna rosmariini.
- Sivele pintaan sinappia. Sekoita kulhossa pecorino, valkosipuli, rosmariini ja korppujauhot. Levitä seos lihan päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Sido paistinarulla.
- Ruskista liharulla uunin kestävällä paistinpannulla oliiviöljyssä ja voissa. Siirrä liha lautaselle odottamaan.
- Tee tomaattikastike. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Lisää pannulle tarvittaessa öljyä ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää säilyketomaatit, punaviini, oliivit, laakerinlehdet, sokeri ja suola. Anna kiehua 5 minuuttia.
- Nosta liha takaisin pannuun, ripottele päälle loput pecorinosta ja siirrä 175-asteiseen uunin keskitasolle 30 minuutiksi. Paista, kunnes lihan sisälämpö on 70 astetta.
Vinkki!
Tarjoa brachiole salviagnocchien kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat