Maku

Blondie-kuppikakut popcorn-kuorrutteella

1 h
2.8
0

Blondie-kuppikakut popcorn-kuorrutteella

Blondie on brownien vaaleampi serkku. Valkosuklaasta makunsa saavat blondie-kuppikakut viimeistellään näyttävällä popcorn-kuorrutteella.
Teksti Emma Iivanainen, Eeva Kolu
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 100 gvoita
  • 100 gvalkosuklaata
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 kplmunaa
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/6 tlsuolaa

Valkosuklaa-popcornkuorrute

  • 200 gvalkosuklaata
  • 10 dlpopcorneja
  • 1 rklkoristerakeita (nonparelleja)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Valkosuklaa-cupcaket valmistuvat näin:

Sulata voi ja valkosuklaa vesihauteessa. Lisää joukkoon sokerit. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.

Lisää munat ja sitruunankuoriraaste. Sekoita tasaiseksi.

Yhdistä jauhot ja suola. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.

Nosta 12 paperivuokaa muffinipellin syvennyksiin. Jaa taikina vuokiin.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Leivonnaiset saavat jäädä meheviksi, joten älä paista niitä liikaa.

Anna leivonnaisten jäähtyä 5 minuuttia muffinipellillä. Siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään.

Valmista kuorrutus. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Tarkista, että popcornien seassa ei ole poksahtamattomia siemeniä.

Kaada suklaa suureen kulhoon popcornien päälle ja kääntele seos varovasti tasaiseksi.

Nostele kuorrutetta kahden lusikan avulla jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja.

Vinkki!

Kun otat kuppikakut uunista, älä jätä niitä liian pitkäksi aikaa kuumalle muffinipellille, jotta ne eivät pääse kuivahtamaan.

MITÄ PIDIT?
2.8
Katso myös nämä