Kotivinkki

Keksikätkö vohveleissa! Sujauta taikinaan taivaallista keksitahnaa ja viimeistele Biscoff-vohvelit raikkailla marjoilla

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Vegaaninen trendiherkku hurmaa kaikki. Biscoff-keksitahna antaa vohveleille herkullisen paahtuneen, karamellisen maun. Nappaa Dr. Sugar -bloggaajien Biscoff-vohvelien resepti!
VE
4
0
Julkaistu: 14.7.2022


Reseptin ainekset (8–10 kpl)

  • 3½ dlkauramaitoa
  • 2 tlsitruunanmehua
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rklsokeria
  • ½ dlrypsiöljyä tai sulatettua margariinia
  • 1 dlBiscoff-tahnaa

Lisäksi

  • öljyä voiteluun
  • kaurakermavaahtoa, Biscoff- tahnaa ja marjoja koristeluun
Tulosta

Biscoff-vohvelit – ohje:

  1. Mittaa kulhoon kauramaito ja sitruunanmehu. Anna tekeytyä muutama minuutti.
  2. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi ja kääntele sekaisin. Älä vaivaa, ettei vohveleista tule sitkeitä. Taikina saa olla hieman paakkuista, kunhan siinä ei ole isoja jauhotaskuja. Kääntele rasva joukkoon.
  3. Lämmitä biscoff-tahna mikrossa juoksevaksi. Marmoroi tahna taikinaan ­valuttamalla sitä kulhoon ohuena nauhana. Vetele sitten veitsellä kulhossa edes­takaisin, kunnes tahnaa on joka puolella.
  4. Pane vohvelirauta lämpenemään ja ­voitele se öljyllä ennen jokaisen vohvelin paistamista. Kauho taikinaa 0,5–1 desiä vohveliraudan koosta riippuen. Paista kypsäksi. Tarjoa vohvelit lämpiminä ­kaurakermavaahdon, biscoff-tahnan ja marjojen kera.

Vinkki!

Jos vohveleita jää yli, pakasta ne ja lämmitä uudelleen leivänpaahtimessa.

Kommentoi »