Kotivinkki

Berbere-broileri

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Mausta broileri etiopialaisella chiliseoksella eli berbere-mausteella. Berbere-broileri on herkullista arkiruokaa.
5
0


Ainekset (4 annosta)

  • 2 rklruokaöljyä
  • 1isohko sipuli
  • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 rklberbere-maustetta (esim. Santa Maria)
  • 1 tlsuolaa
  • 5 dlvettä
  • 1 dlmustaviinimarjamehutiivistettä
  • 1 kgbroilerin koipinuijia (maustamattomia)
  • ¼ tlkardemummaa
  • ½-1tuore chili
Tulosta

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuumenna. Kun sipulit hiukan kuullottuvat, lisää valkosipulit, tomaattipyree, berberemauste ja suola. Anna hautua muutama minuutti miedolla lämmöllä.

2. Lisää vesi ja mehutiiviste. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää broilerin nuijat ja anna padan hautua hissukseen poreillen, kunnes lihat ovat kypsiä, noin 25 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon kardemumma, ja jos haluat tulisuutta, hienonnettu chili.

3. Tarjoa berbere-broileri riisin ja salaatin kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »