


Berbere-broileri
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Mausta broileri etiopialaisella chiliseoksella eli berbere-mausteella. Berbere-broileri on herkullista arkiruokaa.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 rkl
ruokaöljyä
1
isohko sipuli
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
berbere-maustetta (esim. Santa Maria)
1 tl
suolaa
5 dl
vettä
1 dl
mustaviinimarjamehutiivistettä
1 kg
broilerin koipinuijia (maustamattomia)
¼ tl
kardemummaa
½-1
tuore chili
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuumenna. Kun sipulit hiukan kuullottuvat, lisää valkosipulit, tomaattipyree, berberemauste ja suola. Anna hautua muutama minuutti miedolla lämmöllä.
2. Lisää vesi ja mehutiiviste. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää broilerin nuijat ja anna padan hautua hissukseen poreillen, kunnes lihat ovat kypsiä, noin 25 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon kardemumma, ja jos haluat tulisuutta, hienonnettu chili.
3. Tarjoa berbere-broileri riisin ja salaatin kanssa.
Suosittelemme myös näitä
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat