Kotivinkki

Berbere-broileri

45 min
5
0

Berbere-broileri

Mausta broileri etiopialaisella chiliseoksella eli berbere-mausteella. Berbere-broileri on herkullista arkiruokaa.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 rklruokaöljyä
  • 1isohko sipuli
  • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 rklberbere-maustetta (esim. Santa Maria)
  • 1 tlsuolaa
  • 5 dlvettä
  • 1 dlmustaviinimarjamehutiivistettä
  • 1 kgbroilerin koipinuijia (maustamattomia)
  • ¼ tlkardemummaa
  • ½-1tuore chili

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuumenna. Kun sipulit hiukan kuullottuvat, lisää valkosipulit, tomaattipyree, berberemauste ja suola. Anna hautua muutama minuutti miedolla lämmöllä.

2. Lisää vesi ja mehutiiviste. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää broilerin nuijat ja anna padan hautua hissukseen poreillen, kunnes lihat ovat kypsiä, noin 25 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon kardemumma, ja jos haluat tulisuutta, hienonnettu chili.

3. Tarjoa berbere-broileri riisin ja salaatin kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä