Kotivinkki

Bebe-kakku hurmaa klassikkoleivoksen ystävät – tästä jaettavasta herkusta riittää isollekin porukalle!

1 h
KA
4.5
0

Bebe-kakku on juhlapöydän makein yllätys! Herkullisen kakun makumaailmasta löytyy makeaa mansikkaa ja hapokasta limeä. Reseptillä voit tehdä joko ison bebe-kakun tai 12–14 yksittäistä bebe-leivosta.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (12–14 annosta)

Pohja

  • 150 gpehmeää voita
  • ¾ dsokeria
  • 1limen kuori raastettuna
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlleivinjauhetta

Täyte

  • 150 gpehmeää voita
  • 3 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 tlmaitoa
  • 4 dlmansikoita pilkottuna

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 3 rkllimen mehua
  • elintarvikeväriä ja syötäviä kukkia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Bebe-kakku valmistuu näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi voi ja sokeri kulhossa ryynimäiseksi seokseksi. Raasta limen kuori. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot sekä limen kuori voi-sokeriseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan (Ø 25–27 cm) pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pala ja laita se taikinan päälle. Täytä vuoka kuivatuilla herneillä, jotta beben reunat eivät vajoa. Paista pohja kypsäksi, noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja poista sitten herneet papereineen pohjan päältä.
  2. Vatkaa voi ja sokerit valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi maito.
  3. Viipaloi mansikat jäähtyneen pohjan päälle ja levitä voikreemi mansikoiden päälle.
  4. Sekoita kulhossa tomusokeri ja limen mehu. Lisää tilkka elintarvikeväriä ja valuta kuorrutus bebe-kakun päälle. Koristele kukilla.
MITÄ PIDIT?
4.5