Mikä ihmeen nduja? Italialainen peperoncino-chilillä maustettu salamimakkaralevite nostaa grillipizzasi ihan uudelle tasolle
17 h 5 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
16 h 20 minNduja on Italian Calabriassa sianlihasta valmistettu ja tymäkällä peperoncino-chilillä maustettu salamimakkaralevite. Njuda-salamilevite ja mozzarella ovat unelmien parivaljakko grillipizzan päällä – kokeile vaikka!
3.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.7.2021

Mikä ihmeen nduja? Italialainen peperoncino-chilillä maustettu salamimakkaralevite nostaa grillipizzasi ihan uudelle tasolle
Reseptin ainekset (4 pizzaa)
Pizzapohja
- 600 g (n. 10 dl)00-pizzajauhoja
- 2 tlsuolaa
- 10 gtuorehiivaa (tai 1 tl kuivahiivaa)
- 4 dlvettä
Tomaattikastike
- 2 dlpaseerattua tomaattia
- 1 dltomaattipyreetä
- 1 rklpizzamaustetta
- ½ tlsokeria
- ⅓ tlsuolaa
Täytteet
- 1½ pkt (à 250 g)mozzarellajuustoa (esim. Riitan herkku )
- 2 rsterttuminiluumutomaatteja
- 1 prk (180 g)ndujaa eli salamilevitettä
- 1 rkurucolaa
- (kehäkukan terälehtiä)
Grillipizza valmistuu näin:
- Mittaa jauhot ja suola yleiskoneen kulhoon. Liota hiiva veteen ja lisää seos jauhoihin. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia, kunnes taikinasta muodostuu sileä pallo. Voit myös vaivata taikinan käsin.
- Kohota taikinaa leivinliinan alla huoneenlämmössä 4 tuntia.
- Jaa taikina 4 osaan ja pyöritä tasaisiksi palloiksi. Pane väljästi vuokaan, peitä astia tuorekelmulla ja kohota jääkaapissa 12 tuntia.
- Ota taikinapallot huoneenlämpöön tunti ennen leipomista.
- Sekoita tomaattikastikkeen ainekset ja viipaloi mozzarellajuusto.
- Muotoile pohja ohueksi keskeltä ja jätä reunat paksummiksi. Levitä tomaattikastike ensin pohjalle, sitten juustoviipaleet ja tomaattiterttu. Lusikoi ndujaa nokareina pizzan päälle.
- Paista pizzat yksitellen kuumassa grillissä pizzakiven päällä noin 5 minuuttia. Viimeistele kuuma pizza rucolalla ja kehäkukan terälehdillä.

Kesäpizza – täydellisen pizzan salaisuus on rapea pohja, pehmeä vuohenjuustokastike sekä tuoreet täytteet
Maku

Särkisäilyke on mainio täsmäherkku pastaan, pizzaan ja leivälle – näin teet purkkikalaa helposti itse!
Kotivinkki

Pizzauuni – rakenna hitiksi noussut tulisija itse ja valmista parasta pizzaa omalla pihalla

Lohi-kananmunapizza – testaa viikonloppuaamujen brunssiherkut uudessa muodossa
Meillä kotona

Yön yli kohotettava pizzataikina
Maku

Valkoinen pizzakastike – resepti, jossa piilee täydellisen valkoisen pizzan salaisuus
Maku

Viikonloppuruokaa parhaimmillaan! Pienet peruna-parmankinkkupizzat ovat mainio sohvaeväs – nauti hyvän elokuvan tai lempisarjasi kera
Kotivinkki

Valkoinen pizza fenkoli-herkkusienitäytteellä – ohje, joka saa sinut ihastumaan pizza biancon makumaailmaan
Maku

Herkullinen tomaattikastike uunissa – monikäyttöinen soosi sopii niin pastakastikkeiden pohjaksi kuin pizzan päälle
Meillä kotona