


Mikä ihmeen nduja? Italialainen peperoncino-chilillä maustettu salamimakkaralevite nostaa grillipizzasi ihan uudelle tasolle
17 h 5 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 16 h 20 min
Nduja on Italian Calabriassa sianlihasta valmistettu ja tymäkällä peperoncino-chilillä maustettu salamimakkaralevite. Njuda-salamilevite ja mozzarella ovat unelmien parivaljakko grillipizzan päällä – kokeile vaikka!
Reseptin ainekset
4 pizzaa
Pizzapohja
600 g (n. 10 dl)
00-pizzajauhoja
2 tl
suolaa
10 g
tuorehiivaa (tai 1 tl kuivahiivaa)
4 dl
vettä
Tomaattikastike
2 dl
paseerattua tomaattia
1 dl
tomaattipyreetä
1 rkl
pizzamaustetta
½ tl
sokeria
⅓ tl
suolaa
Täytteet
1½ pkt (à 250 g)
mozzarellajuustoa (esim. Riitan herkku )
2 rs
terttuminiluumutomaatteja
1 prk (180 g)
ndujaa eli salamilevitettä
1 rku
rucolaa
(kehäkukan terälehtiä)
Grillipizza valmistuu näin:
- Mittaa jauhot ja suola yleiskoneen kulhoon. Liota hiiva veteen ja lisää seos jauhoihin. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia, kunnes taikinasta muodostuu sileä pallo. Voit myös vaivata taikinan käsin.
- Kohota taikinaa leivinliinan alla huoneenlämmössä 4 tuntia.
- Jaa taikina 4 osaan ja pyöritä tasaisiksi palloiksi. Pane väljästi vuokaan, peitä astia tuorekelmulla ja kohota jääkaapissa 12 tuntia.
- Ota taikinapallot huoneenlämpöön tunti ennen leipomista.
- Sekoita tomaattikastikkeen ainekset ja viipaloi mozzarellajuusto.
- Muotoile pohja ohueksi keskeltä ja jätä reunat paksummiksi. Levitä tomaattikastike ensin pohjalle, sitten juustoviipaleet ja tomaattiterttu. Lusikoi ndujaa nokareina pizzan päälle.
- Paista pizzat yksitellen kuumassa grillissä pizzakiven päällä noin 5 minuuttia. Viimeistele kuuma pizza rucolalla ja kehäkukan terälehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat