Mikä ihmeen nduja? Italialainen peperoncino-chilillä maustettu salamimakkaralevite nostaa grillipizzasi ihan uudelle tasolle
17 h 5 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 16 h 20 min
Nduja on Italian Calabriassa sianlihasta valmistettu ja tymäkällä peperoncino-chilillä maustettu salamimakkaralevite. Njuda-salamilevite ja mozzarella ovat unelmien parivaljakko grillipizzan päällä – kokeile vaikka!
1½ pkt (à 250 g)mozzarellajuustoa (esim. Riitan herkku )
2 rsterttuminiluumutomaatteja
1 prk (180 g)ndujaa eli salamilevitettä
1 rkurucolaa
(kehäkukan terälehtiä)
Grillipizza valmistuu näin:
Mittaa jauhot ja suola yleiskoneen kulhoon. Liota hiiva veteen ja lisää seos jauhoihin. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia, kunnes taikinasta muodostuu sileä pallo. Voit myös vaivata taikinan käsin.
Kohota taikinaa leivinliinan alla huoneenlämmössä 4 tuntia.
Jaa taikina 4 osaan ja pyöritä tasaisiksi palloiksi. Pane väljästi vuokaan, peitä astia tuorekelmulla ja kohota jääkaapissa 12 tuntia.
Ota taikinapallot huoneenlämpöön tunti ennen leipomista.
Sekoita tomaattikastikkeen ainekset ja viipaloi mozzarellajuusto.
Muotoile pohja ohueksi keskeltä ja jätä reunat paksummiksi. Levitä tomaattikastike ensin pohjalle, sitten juustoviipaleet ja tomaattiterttu. Lusikoi ndujaa nokareina pizzan päälle.
Paista pizzat yksitellen kuumassa grillissä pizzakiven päällä noin 5 minuuttia. Viimeistele kuuma pizza rucolalla ja kehäkukan terälehdillä.