Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mikä ihmeen nduja? Italialainen ­peperoncino-­chilillä maustettu salamimakkaralevite nostaa grillipizzasi ihan uudelle tasolle

17 h 5 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 16 h 20 min

Nduja on Italian Calabriassa sian­lihasta valmistettu ja ­tymäkällä peperoncino-­chilillä maustettu salamimakkaralevite. Njuda-salamilevite ja mozzarella ovat unelmien parivaljakko grillipizzan päällä – kokeile vaikka!

20.7.2021
Reseptin ainekset
4 pizzaa
Pizzapohja
600 g (n. 10 dl)
00-pizzajauhoja
2 tl
suolaa
10 g
tuorehiivaa (tai 1 tl kuivahiivaa)
4 dl
vettä
Tomaattikastike
2 dl
paseerattua tomaattia
1 dl
tomaattipyreetä
1 rkl
pizzamaustetta
½ tl
sokeria
⅓ tl
suolaa
Täytteet
1½ pkt (à 250 g)
mozzarellajuustoa (esim. Riitan herkku )
2 rs
terttuminiluumutomaatteja
1 prk (180 g)
ndujaa eli salamilevitettä
1 rku
rucolaa
(kehäkukan terälehtiä)

Grillipizza valmistuu näin:

  1. Mittaa jauhot ja suola yleiskoneen kulhoon. Liota hiiva veteen ja lisää seos jauhoihin. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia, kunnes taikinasta muodostuu sileä pallo. Voit myös vaivata taikinan käsin.
  2. Kohota taikinaa leivinliinan alla huoneenlämmössä 4 tuntia.
  3. Jaa taikina 4 osaan ja pyöritä tasaisiksi palloiksi. Pane väljästi vuokaan, peitä astia tuorekelmulla ja kohota jääkaapissa 12 tuntia.
  4. Ota taikinapallot huoneenlämpöön tunti ennen leipomista.
  5. Sekoita tomaattikastikkeen ainekset ja ­viipaloi mozzarellajuusto.
  6. Muotoile pohja ohueksi keskeltä ja jätä reunat paksummiksi. Levitä tomaattikastike ensin pohjalle, sitten juustoviipaleet ja ­tomaattiterttu. Lusikoi ndujaa nokareina ­pizzan päälle.
  7. Paista pizzat yksitellen kuumassa grillissä pizzakiven päällä noin 5 minuuttia. Viimeistele kuuma pizza rucolalla ja kehäkukan terälehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt