Maku

Bataattivuoka

1 h 5 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
30 min
Bataattivuoka on herkullinen ja mehevä. Vuoka valmistuu helposti ja sopii niin arkeen kuin juhlaankin.
GL
KA
LA
MU
5
0


Ainekset (4 annosta)

Bataattivuoka

  • 260 gbataattia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmuskottipähkinää
  • 1 kplsitruunaa

Vihreä raita

  • 10 dlpinaattia (tuoretta)
  • 1 dltuoretta basilikaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 dlpinjansiemeniä
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raasteena)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 rklrypsiöljyä
Tulosta

Bataattivuoka valmistuu näin:

  1. Kuori ja viipaloi bataatit. Ripottele viipaleille suolaa ja hiukan muskottipähkinää. Lado viipaleet öljyttyyn kapeaan uunivuokaan ja puserra päälle sitruunan mehu.
  2. Kiehauta ja valuta pinaatti. Hienonna pinaatti ja basilika. Sekoita seoksen joukkoon valkosipuli, pinjansiemenet, parmesaani ja suola. Levitä seos vuokaan bataattien päälle ja pirskota pinnalle hiukan öljyä. Kypsennä vuokaa 200-asteisssa uunissa puolisen tuntia. Peitä vuoka foliolla kypsennyksen loppuajaksi.
  3. Voit tarjota bataattiruoka sellaisenaan vuoassa tai keikauttaa tarjoiluastiaan niin, että oranssi bataatti on päällimmäisenä. Koristele yrtinoksilla. Bataattivuokaa voit nauttia myös jäähtyneenä.

Vinkki!

Kurkkaa myös huippusuositun bataattilaatikon resepti!

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »