Bataattivuoka

1 h 5 min
0
0

Bataattivuoka

GL
KA
LA
MU
0
0
Teksti Maarit Cederbeg
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 260 gbataattia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmuskottipähkinää
  • 1 kplsitruunaa

Vihreä raita

  • 10 dlpinaattia (tuoretta)
  • 1 dltuoretta basilikaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 dlpinjansiemeniä
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raasteena)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori ja viipaloi bataatit. Ripottele viipaleille suolaa ja hiukan muskottipähkinää. Lado viipaleet öljyttyyn kapeaan uunivuokaan ja puserra päälle sitruunan mehu.

Kiehauta ja valuta pinaatti. Hienonna pinaatti ja basilika. Sekoita seoksen joukkoon valkosipuli, pinjansiemenet, parmesaani ja suola. Levitä seos vuokaan bataattien päälle ja pirskota pinnalle hiukan öljyä. Kypsennä vuokaa 200-asteisssa uunissa puolisen tuntia. Peitä vuoka foliolla kypsennyksen loppuajaksi.

Voit tarjota bataattiruoka sellaisenaan vuoassa tai keikauttaa tarjoiluastiaan niin, että oranssi bataatti on päällimmäisenä. Koristele yrtinoksilla. Bataattivuokaa voit nauttia myös jäähtyneenä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä