Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Bataattivuoka – mausteinen kasvispata valmistuu vaivatta arjen keskellä

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Bataattivuoka maistuu pohjoisafrikkalaiseen tyyliin harissalta. Ruoka kypsyy laakeassa uunivuoassa hieman nopeammin kuin syvässä padassa.

4.10.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
bataattia
300 g
selleriä
1
sipuli
3 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
oliiviöljyä
400 g
kikherneitä
5 dl
vettä
3 rkl
kasvisfondia
1½ rkl
harissaa
1 tl
juustokuminaa
2–3 rkl
tilliä hienonnettuna
Lisäksi
1 rkl
pistaasipähkinöitä
½ dl
mantelilastuja
1 rkl
seesaminsiemeniä
½ rku
korianteria tai lehtipersiljaa

Bataattivuoka – ohje:

  1. Kuori bataatti ja selleri. Leikkaa ne parin sentin kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Laita kasvikset uunivuokaan. Lisää tomaattipyree ja oliiviöljy. Kääntele sekaisin. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  2. Valuta kikherneet. Ota vuoka uunista ja lisää vesi, kasvisfondi ja mausteet. Sekoita ja lisää päälle kikherneet.
  3. Laita vuoka uuniin ja jatka kypsennystä vielä 15 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät kunnolla.
  4. Rouhi pistaasipähkinät. Paahda mantelilastuja, seesaminsiemeniä ja pistaasirouhetta kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Ripottele seos ruoan päälle.
  5. Bataattivuoka viimeistellään yrteillä ja tarjoillaan rapean leivän tai keitetyn kvinoan tai riisin kanssa.

Vinkki!

Bataatin voi korvata myös kurpitsalla ja käyttää erilaisia juureksia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt