Bataattivuoka – mausteinen kasvispata valmistuu vaivatta arjen keskellä
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minBataattivuoka maistuu pohjoisafrikkalaiseen tyyliin harissalta. Ruoka kypsyy laakeassa uunivuoassa hieman nopeammin kuin syvässä padassa.
GL
KA
LA
MU
MA
VE
4
Kuvat
Julkaistu 3.10.2022

Bataattivuoka – mausteinen kasvispata valmistuu vaivatta arjen keskellä
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 600 gbataattia
- 300 gselleriä
- 1sipuli
- 3 rkltomaattipyreetä
- 2 rkloliiviöljyä
- 400 gkikherneitä
- 5 dlvettä
- 3 rklkasvisfondia
- 1½ rklharissaa
- 1 tljuustokuminaa
- 2–3 rkltilliä hienonnettuna
Lisäksi
- 1 rklpistaasipähkinöitä
- ½ dlmantelilastuja
- 1 rklseesaminsiemeniä
- ½ rkukorianteria tai lehtipersiljaa
Bataattivuoka – ohje:
- Kuori bataatti ja selleri. Leikkaa ne parin sentin kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Laita kasvikset uunivuokaan. Lisää tomaattipyree ja oliiviöljy. Kääntele sekaisin. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Valuta kikherneet. Ota vuoka uunista ja lisää vesi, kasvisfondi ja mausteet. Sekoita ja lisää päälle kikherneet.
- Laita vuoka uuniin ja jatka kypsennystä vielä 15 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät kunnolla.
- Rouhi pistaasipähkinät. Paahda mantelilastuja, seesaminsiemeniä ja pistaasirouhetta kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Ripottele seos ruoan päälle.
- Bataattivuoka viimeistellään yrteillä ja tarjoillaan rapean leivän tai keitetyn kvinoan tai riisin kanssa.
Vinkki!
Bataatin voi korvata myös kurpitsalla ja käyttää erilaisia juureksia.

Arjen maukas sankari! Bataatti-linssikeitto hurmaa helppoudellaan ja muhevalla maullaan
Kotivinkki

Viluttaako? Uunicurry lämmittää lempeästi ja valmistuu näppärästi arkenakin
Maku

Linssi-bataattipata – arki-iltojen pelastaja on lautasilla 30 minuutissa!
Kotivinkki

Pellillinen viikonloppua! Bataattinachopelti höystetään avokadolla, korianterilla ja cheddar-kuorrutuksella
Kotivinkki

Padan täydeltä puhtia! Lämmittävä tofu-bataattikorma valmistuu näppärästi arkenakin
Maku

Litistetyt uunibataatit ilahduttavat lempeällä mausteisuudellaan – kokeile vaikka joulupöydässä bataattilaatikon tilalla!
Maku

Bataattiviipalepelti on joulun uusi suosikki! Klassikkoruoan maut kasataan nyt hauskasti viipalelaatikon muotoon
Maku

Bataattipiirakka on oodi suolaisen, makean ja rapean liitolle – näin leivot herkullisen suolaisen piirakan joulunajan juhliin!
Meillä kotona