4(5)
Bataattivuoka – mausteinen kasvispata valmistuu vaivatta arjen keskellä
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Munaton
Maidoton
Vegaaninen
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Bataattivuoka maistuu pohjoisafrikkalaiseen tyyliin harissalta. Ruoka kypsyy laakeassa uunivuoassa hieman nopeammin kuin syvässä padassa.
3.10.2022
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
600 gbataattia
300 gselleriä
1sipuli
3 rkltomaattipyreetä
2 rkloliiviöljyä
400 gkikherneitä
5 dlvettä
3 rklkasvisfondia
1½ rklharissaa
1 tljuustokuminaa
2–3 rkltilliä hienonnettuna
Lisäksi
1 rklpistaasipähkinöitä
½ dlmantelilastuja
1 rklseesaminsiemeniä
½ rkukorianteria tai lehtipersiljaa

Bataattivuoka – ohje:

  1. Kuori bataatti ja selleri. Leikkaa ne parin sentin kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Laita kasvikset uunivuokaan. Lisää tomaattipyree ja oliiviöljy. Kääntele sekaisin. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  2. Valuta kikherneet. Ota vuoka uunista ja lisää vesi, kasvisfondi ja mausteet. Sekoita ja lisää päälle kikherneet.
  3. Laita vuoka uuniin ja jatka kypsennystä vielä 15 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät kunnolla.
  4. Rouhi pistaasipähkinät. Paahda mantelilastuja, seesaminsiemeniä ja pistaasirouhetta kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Ripottele seos ruoan päälle.
  5. Bataattivuoka viimeistellään yrteillä ja tarjoillaan rapean leivän tai keitetyn kvinoan tai riisin kanssa.

Vinkki!

Bataatin voi korvata myös kurpitsalla ja käyttää erilaisia juureksia.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.