Maku

Bataattivuoka – mausteinen kasvispata valmistuu vaivatta arjen keskellä

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Bataattivuoka maistuu pohjoisafrikkalaiseen tyyliin harissalta. Ruoka kypsyy laakeassa uunivuoassa hieman nopeammin kuin syvässä padassa.
GL
KA
LA
MU
MA
VE
4
0
Julkaistu 3.10.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 600 gbataattia
  • 300 gselleriä
  • 1sipuli
  • 3 rkltomaattipyreetä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 400 gkikherneitä
  • 5 dlvettä
  • 3 rklkasvisfondia
  • 1½ rklharissaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • 2–3 rkltilliä hienonnettuna

Lisäksi

  • 1 rklpistaasipähkinöitä
  • ½ dlmantelilastuja
  • 1 rklseesaminsiemeniä
  • ½ rkukorianteria tai lehtipersiljaa
Tulosta

Bataattivuoka – ohje:

  1. Kuori bataatti ja selleri. Leikkaa ne parin sentin kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Laita kasvikset uunivuokaan. Lisää tomaattipyree ja oliiviöljy. Kääntele sekaisin. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  2. Valuta kikherneet. Ota vuoka uunista ja lisää vesi, kasvisfondi ja mausteet. Sekoita ja lisää päälle kikherneet.
  3. Laita vuoka uuniin ja jatka kypsennystä vielä 15 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät kunnolla.
  4. Rouhi pistaasipähkinät. Paahda mantelilastuja, seesaminsiemeniä ja pistaasirouhetta kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Ripottele seos ruoan päälle.
  5. Bataattivuoka viimeistellään yrteillä ja tarjoillaan rapean leivän tai keitetyn kvinoan tai riisin kanssa.

Vinkki!

Bataatin voi korvata myös kurpitsalla ja käyttää erilaisia juureksia.

Kommentoi »