Kotivinkki

Bataattipallerot ja vegemajoneesi – herkulliset kasvispyörykät sopivat sekä arkeen että illanistujaisiin

30 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
5
0

Bataattipallerot ovat mukavan maistuvia herkkupaloja, jotka saava täydellisen kaverin täyteläisestä vegemajoneesista. Pallerot ovat myös gluteenittomia.
Tulosta
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo

Ainekset (4 annosta)

Bataattipallerot

  • 1 tlk (400 g)valkoisia isoja papuja
  • 400 gvalmista bataattisosetta
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 dlkorppujauhoja (gluteenittomia)
  • 1 tljuustokuminaa
  • ¾ tlsuolaa
  • tuoretta korianteria

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Vegemajoneesi

  • ½ dlsoijamaitoa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1 rklviinietikkaa tai sitruunamehua
  • ½ tlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • (seesaminsiemenöljyä)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Bataattipallerot valmistuvat näin:

  1. Soseuta valkoiset pavut kulhossa sauvasekoittimella. Lisää bataattisose, mantelijauhe, korppujauhot, juustokumina ja suola. Anna turvota rauhassa, ainakin 10 minuuttia, että pallerot pysyvät kasassa.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle ruokalusikallisen kokoisia nokareita taikinaa. Paista keskilämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Heiluttele pannua kypsentäessä muutamia kertoja, etteivät pallerot tartu kiinni.
  3. Nosta bataattipallerot tarjoiluvadille. Lisää päälle hienonnettua korianteria. Tarjoile palleroiden kanssa vegemajoneesia.

Vegemajoneesi valmistuu näin:

  1. Mittaa soijamaito korkeareunaiseen kulhoon. Kaada joukkoon ohuena nauhana rypsiöljyä ja sekoita seosta samaan aikaan sauvasekoittimella, kunnes rakenne muistuttaa majoneesista tuttua emulsiota.
  2. Lisää viinietikka, sokeri ja suola sauvasekoittimella edelleen sekoittaen. Mausta halutessasi seesaminsiemenöljyllä.

MITÄ PIDIT?
5