


Bataattipallerot ja vegemajoneesi – herkulliset kasvispyörykät sopivat sekä arkeen että illanistujaisiin
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Bataattipallerot ovat mukavan maistuvia herkkupaloja, jotka saavat täydellisen kaverin täyteläisestä vegemajoneesista. Pallerot ovat myös gluteenittomia.
Reseptin ainekset
4 annosta
Bataattipallerot
1 tlk (400 g)
valkoisia isoja papuja
400 g
valmista bataattisosetta
1 dl
mantelijauhetta
1 dl
korppujauhoja (gluteenittomia)
1 tl
juustokuminaa
¾ tl
suolaa
tuoretta korianteria
Paistamiseen
rypsiöljyä
Vegemajoneesi
½ dl
soijamaitoa
1 dl
rypsiöljyä
1 rkl
viinietikkaa tai sitruunamehua
½ tl
sokeria
½ tl
suolaa
(seesaminsiemenöljyä)
Bataattipallerot – ohje:
- Soseuta valkoiset pavut kulhossa sauvasekoittimella. Lisää bataattisose, mantelijauhe, korppujauhot, juustokumina ja suola. Anna turvota rauhassa, ainakin 10 minuuttia, että pallerot pysyvät kasassa.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle ruokalusikallisen kokoisia nokareita taikinaa. Paista keskilämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Heiluttele pannua kypsentäessä muutamia kertoja, etteivät pallerot tartu kiinni.
- Nosta bataattipallerot tarjoiluvadille. Lisää päälle hienonnettua korianteria. Tarjoile palleroiden kanssa vegemajoneesia.
Vegemajoneesi – ohje:
- Mittaa soijamaito korkeareunaiseen kulhoon. Kaada joukkoon ohuena nauhana rypsiöljyä ja sekoita seosta samaan aikaan sauvasekoittimella, kunnes rakenne muistuttaa majoneesista tuttua emulsiota.
- Lisää viinietikka, sokeri ja suola sauvasekoittimella edelleen sekoittaen. Mausta halutessasi seesaminsiemenöljyllä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat