Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Bataattipallerot ja vegemajoneesi – herkulliset kasvispyörykät sopivat sekä arkeen että illanistujaisiin

30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min

Bataattipallerot ovat mukavan maistuvia herkkupaloja, jotka saavat täydellisen kaverin täyteläisestä vegemajoneesista. Pallerot ovat myös gluteenittomia.

31.1.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Bataattipallerot
1 tlk (400 g)
valkoisia isoja papuja
400 g
valmista bataattisosetta
1 dl
mantelijauhetta
1 dl
korppujauhoja (gluteenittomia)
1 tl
juustokuminaa
¾ tl
suolaa
tuoretta korianteria
Paistamiseen
rypsiöljyä
Vegemajoneesi
½ dl
soijamaitoa
1 dl
rypsiöljyä
1 rkl
viinietikkaa tai sitruunamehua
½ tl
sokeria
½ tl
suolaa
(seesaminsiemenöljyä)

Bataattipallerot – ohje:

  1. Soseuta valkoiset pavut kulhossa sauvasekoittimella. Lisää bataattisose, mantelijauhe, korppujauhot, juustokumina ja suola. Anna turvota rauhassa, ainakin 10 minuuttia, että pallerot pysyvät kasassa.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle ruokalusikallisen kokoisia nokareita taikinaa. Paista keskilämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Heiluttele pannua kypsentäessä muutamia kertoja, etteivät pallerot tartu kiinni.
  3. Nosta bataattipallerot tarjoiluvadille. Lisää päälle hienonnettua korianteria. Tarjoile palleroiden kanssa vegemajoneesia.

Vegemajoneesi – ohje:

  1. Mittaa soijamaito korkeareunaiseen kulhoon. Kaada joukkoon ohuena nauhana rypsiöljyä ja sekoita seosta samaan aikaan sauvasekoittimella, kunnes rakenne muistuttaa majoneesista tuttua emulsiota.
  2. Lisää viinietikka, sokeri ja suola sauvasekoittimella edelleen sekoittaen. Mausta halutessasi seesaminsiemenöljyllä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt