5(3)
Bataattiblinit – uunissa paistettavat letut saavat makua cheddarista ja ras el hanout -mausteseoksesta
kasvis
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Bataattiblinit ovat maukas vaihtoehto perinteisille blineille. Bataattilettuset mehevöitetään cheddarjuustolla ja maustetaan afrikkalaisella ras el hanout -mausteseoksella. Eikö kuulostakin herkulliselta?
Julkaistu 27.12.2019
Maku
Reseptin ainekset 20 kpl
Bataattiblinit
1 kgbataattia
2–3 rklrypsiöljyä
1 tlras el hanout -maustetta
½ tlsuolaa
2munaa
3 dlcheddarjuustoa (hienoksi raastettuna)
½ dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria

Bataattiblinit – ohje:

  1. Kuori bataatti ja leikkaa se lohkoiksi. Levitä bataatit leivinpaperille uunipellille. Mausta lohkot öljyllä, ras el hanout -mausteella ja suolalla.
  2. Paahda bataatteja 225-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi ja kauniin väriseksi, 20–25 minuuttia.
  3. Soseuta bataatti sauvasekoittimella kattilassa tai korkeareunaisessa kulhossa. Jäähdytä sose haaleaksi.
  4. Sekoita munat, juustoraaste, jauhot, suola ja pippuri soseeseen. Sekoita tasaiseksi. Kypsennä mikrossa pieni koekakku ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  5. Annostele bataattisoseesta ruokalusikallisia nokareita leivinpaperille uunipellille. Litistä kakkuset hieman ohuemmiksi jauhotetuin sormin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Vinkki!

Jos kaipaat perinteisempää versiota, kurkkaa tämä bliniohje.

Kommentoi »