Maku

Bataattiblinit – uunissa paistettavat letut saavat makua cheddarista ja ras el hanout -mausteseoksesta

55 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen40 min
Bataattiblinit ovat maukas vaihtoehto perinteisille blineille. Bataattilettuset mehevöitetään cheddarjuustolla ja maustetaan afrikkalaisella ras el hanout -mausteseoksella. Eikö kuulostakin herkulliselta?
KA
5
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (20 kpl)

Bataattiblinit

  • 1 kgbataattia
  • 2–3 rklrypsiöljyä
  • 1 tlras el hanout -maustetta
  • ½ tlsuolaa
  • 2munaa
  • 3 dlcheddarjuustoa (hienoksi raastettuna)
  • ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Bataattiblinit valmistetaan näin:

  1. Kuori bataatti ja leikkaa se lohkoiksi. Levitä bataatit leivinpaperille uunipellille. Mausta lohkot öljyllä, ras el hanout -mausteella ja suolalla.
  2. Paahda bataatteja 225-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi ja kauniin väriseksi, 20–25 minuuttia.
  3. Soseuta bataatti sauvasekoittimella kattilassa tai korkeareunaisessa kulhossa. Jäähdytä sose haaleaksi.
  4. Sekoita munat, juustoraaste, jauhot, suola ja pippuri soseeseen. Sekoita tasaiseksi. Kypsennä mikrossa pieni koekakku ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  5. Annostele bataattisoseesta ruokalusikallisia nokareita leivinpaperille uunipellille. Litistä kakkuset hieman ohuemmiksi jauhotetuin sormin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Vinkki!

Jos kaipaat perinteisempää versiota, kurkkaa tämä bliniohje.

MITÄ PIDIT?
5