


Bataattiblinit – uunissa paistettavat letut saavat makua cheddarista ja ras el hanout -mausteseoksesta
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Bataattiblinit ovat maukas vaihtoehto perinteisille blineille. Bataattilettuset mehevöitetään cheddarjuustolla ja maustetaan afrikkalaisella ras el hanout -mausteseoksella. Eikö kuulostakin herkulliselta?
Reseptin ainekset
20 kpl
Bataattiblinit
1 kg
bataattia
2–3 rkl
rypsiöljyä
1 tl
ras el hanout -maustetta
½ tl
suolaa
2
munaa
3 dl
cheddarjuustoa (hienoksi raastettuna)
½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Bataattiblinit – ohje:
- Kuori bataatti ja leikkaa se lohkoiksi. Levitä bataatit leivinpaperille uunipellille. Mausta lohkot öljyllä, ras el hanout -mausteella ja suolalla.
- Paahda bataatteja 225-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi ja kauniin väriseksi, 20–25 minuuttia.
- Soseuta bataatti sauvasekoittimella kattilassa tai korkeareunaisessa kulhossa. Jäähdytä sose haaleaksi.
- Sekoita munat, juustoraaste, jauhot, suola ja pippuri soseeseen. Sekoita tasaiseksi. Kypsennä mikrossa pieni koekakku ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Annostele bataattisoseesta ruokalusikallisia nokareita leivinpaperille uunipellille. Litistä kakkuset hieman ohuemmiksi jauhotetuin sormin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.
Vinkki!
Jos kaipaat perinteisempää versiota, kurkkaa tämä bliniohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat