


Simppelisti ihana
Baskilainen valkosipulikeitto – edullinen soppa valmistuu kuivasta leivästä ja kokonaisesta valkosipulista
40 min
Baskilainen perinnesoppa on hävikkiruokaa parhaimmillaan. Yksinkertaiset ja edulliset raaka-aineet jalostuvat helposti maukkaaksi keitoksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (300 g)
vehnäpatonki
1
kokonainen valkosipuli
2
sipulia
½ dl
timjamia hienonnettuna
1 dl
oliiviöljyä
2 tl
savupaprikajauhetta
1½ l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2 rkl
sherryviinietikkaa
3
munaa
Baskilainen valkosipulikeitto – ohje:
- Pilko leipä pieneksi muruksi. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipulit. Hienonna timjami.
- Kuumenna öljy kattilassa ja laita leipämuru öljyyn. Paista niin, että leipäpalat ruskistuvat. Ota leivät öljystä. Laita valkosipulit ja sipulit kattilaan ja paista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää timjami, paprikajauhe, vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
- Ota noin puolet leipämurusta sivuun ja sekoita loput keittoon. Lisää etikka ja keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
- Riko munat kulhoon, vispaa rakenne rikki ja lisää keittoon juuri ennen tarjoilua. Kaada munaseos ohuena nauhana liemeen koko ajan sekoittaen. Hauduta hetki niin, että muna kypsyy.
- Lusikoi annosten pinnalle rapeita leipäpaloja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat