Maku

Basilikarisotto

50 min
GL
KA
LA
MU
5
0


 

Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (6 annosta)

  • 8 dlkasvislientä
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 4 dltuoretta basilikaa
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Kuumenna kanaliemi kattilassa.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppua laakeassa paistokasarissa rasvassa.

Lisää riisit kasariin ja sekoittele, kunnes riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi.

Lisää viini. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää pari desiä kuumaa kanalientä. Sekoittele. Lisää lientä pikkuhiljaa kerrallaan, kun edellinen nestelisäys on imeytynyt riisiin. Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on pehmeää, mutta vielä napakkaa pureskeltaessa.

Soseuta basilikanlehdet sauvasekoittimella. Lisää joukkoon öljy ja suola. Sekoita basilikaöljy ja parmesaanijuusto risoton joukkoon. Mausta pippurilla. Koristele risotto basilikanlehdillä.

Tarjoa basilikarisotto sellaisenaan tai kuorrutetun kalkkunarullan kanssa.

MITÄ PIDIT?
5