


Basilikarisotto
50 min
Reseptin ainekset
6 annosta
8 dl
kasvislientä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
3 dl
risottoriisiä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
4 dl
tuoretta basilikaa
3 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
50 g
parmesaanijuustoa (raastettuna)
1/2 tl
mustapippuria
Basilikarisotto – ohje:
- Kuumenna kanaliemi kattilassa.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppua laakeassa paistokasarissa rasvassa.
- Lisää riisit kasariin ja sekoittele, kunnes riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi.
- Lisää viini. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää pari desiä kuumaa kanalientä. Sekoittele. Lisää lientä pikkuhiljaa kerrallaan, kun edellinen nestelisäys on imeytynyt riisiin. Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on pehmeää, mutta vielä napakkaa pureskeltaessa.
- Soseuta basilikanlehdet sauvasekoittimella. Lisää joukkoon öljy ja suola. Sekoita basilikaöljy ja parmesaanijuusto risoton joukkoon. Mausta pippurilla. Koristele risotto basilikanlehdillä.
- Tarjoa basilikarisotto sellaisenaan tai esimerkiksi kuorrutetun kalkkunarullan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat