Teksti
Julkaistu: 13.4.2011

Banoffee-torttu
Ainekset
- 250 gDigestive-keksejä
- 75 gvoita tai margariinia
TÄYTE:
- 3 dlkuohukermaa
- 3 rklvaniljakreemijauhetta
- 1 dlminttu-suklaajuomaa (esim. Pauligin Tazza)
- 1iso banaani
- 400 gkondensoitua maitoa kinuskiksi keitettynä
1. Jauha keksit monitoimikoneen kulhossa tasaiseksi massaksi. Anna koneen käydä ja lisää sulatettu rasva. Painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta peitettynä viileään.
2. Vaahdota kerma vaniljakreemijauheen kanssa. Voit korvata kreemijauheen vaniljakastikejauheella, käytä silloin jauhetta hieman enemmän. Mausta seos vaahdottamisen lopussa minttu-suklaajuomalla.
3. Kuori ja viipaloi banaani. Laita keksikerroksen päälle puolet banaaneista, kinuskia ja kermavaahto. Lisää kermavaahdon pinnalle loput banaaniviipaleet. Viimeistele pinta kinuskilla ja halutessasi sulatetulla suklaalla.
MITÄ PIDIT?
0