


Banoffee-marenkirulla – kääri banaani, toffee ja marenki pehmeäksi tortuksi
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Banoffee-marenkirulla, toiselta nimeltään Budapest-leivos, on kääretorttu, joka saa täytteekseen kermavaahdon lisäksi banoffeesta tutun kaksikon, toffeen ja banaanin. Pohjassa rouskuu mantelijauheella maustettu marenki.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
4
valkuaista
1½ dl
sokeria (Siro)
2 dl (80 g)
mantelijauhetta
½ dl
maissitärkkelystä
Leivinpaperille
½ dl
mantelirouhetta
Täyte
2 dl
vispikermaa
1 prk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
1 iso tai 2 pientä
banaania
1 rkl
sitruunamehua
Banoffee-marenkirulla leivotaan näin:
- Erottele valkuaiset kulhoon. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vaahtoon koko ajan vatkaten.
- Sekoita mantelijauhe ja maissitärkkelys keskenään. Lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon varovasti nostellen.
- Lusikoi taikina pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla. Voit myös leikata pussin kärkeen noin sentin aukon.
- Pursota taikina leivinpaperin päälle sormenpaksuisiksi nauhoiksi vieri viereen levyksi (30 cm × 30 cm).
- Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Ripottele leivinpaperilla mantelirouhetta. Kumoa pohja kääretortun tapaan nurin päin paperille. Poista leivinpaperi ja anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä toffee levylle ja kermavaahto sen päälle.
- Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja purista niiden päälle sitruunamehua. Levitä viipaleet levylle.
- Kääri levy rullalle leivinpaperin avulla. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.
Vinkki!
Koristele banoffee-marenkirullan pinta vielä halutessasi suklaaraidoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat