Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Banoffee-marenkirulla – kääri banaani, toffee ja marenki pehmeäksi tortuksi

50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min

Banoffee-marenkirulla, toiselta nimeltään Budapest-leivos, on kääretorttu, joka saa täytteekseen kermavaahdon lisäksi banoffeesta tutun kaksikon, toffeen ja banaanin. Pohjassa rouskuu mantelijauheella maustettu marenki.

24.9.2019
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
4
valkuaista
1½ dl
sokeria (Siro)
2 dl (80 g)
mantelijauhetta
½ dl
maissitärkkelystä
Leivinpaperille
½ dl
mantelirouhetta
Täyte
2 dl
vispikermaa
1 prk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
1 iso tai 2 pientä
banaania
1 rkl
sitruunamehua

Banoffee-marenkirulla leivotaan näin:

  1. Erottele valkuaiset kulhoon. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vaahtoon koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita mantelijauhe ja maissitärkkelys keskenään. Lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon varovasti nostellen.
  3. Lusikoi taikina pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla. Voit myös leikata pussin kärkeen noin sentin aukon.
  4. Pursota taikina leivinpaperin päälle sormenpaksuisiksi nauhoiksi vieri viereen levyksi (30 cm × 30 cm).
  5. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  6. Ripottele leivinpaperilla mantelirouhetta. Kumoa pohja kääretortun tapaan nurin päin paperille. Poista leivinpaperi ja anna jäähtyä.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä toffee levylle ja kermavaahto sen päälle.
  8. Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja purista niiden päälle sitruunamehua. Levitä viipaleet levylle.
  9. Kääri levy rullalle leivinpaperin avulla. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.

Vinkki!

Koristele banoffee-marenkirullan pinta vielä halutessasi suklaaraidoilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt