4,4(30)
Banoffee – överiherkkujen äiti, jonka koululainenkin osaa tehdä!
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Banoffee on ihanan makea piirakka, joka valmistuu uskomattoman helposti. Tee pohja kaurakekseistä, lisää päälle banaaniviipaleita, suolapähkinöitä, paksua toffeeta ja kermavaahtoa ja viimeistele keksimuruilla. Kokeile, niin ihastut!
29.3.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
200 gkaurakeksejä (tai Digestive-keksejä)
100 gvoita
Täyte
1 prk (397 g)karamellisoitua makeutettua maitotiivistettä (Dulce de Leche)
3banaania
1 rklsitruunamehua
1/2 dlsuolapähkinöitä
Kuorrutus
2 dlkuohukermaa
1 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
1 dlsuolapähkinöitä
3 kaurakeksiä

Banoffee valmistuu helposti näin:

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai sujauttamalla ne pakastepussiin ja ajelemalla pussin päältä kaulimella. Mitä hienompaa murska on, sitä kestävämpi ja paremmin leikkautuva pohjasta tulee. Sulata voi. Lisää joukkoon keksimurska ja sekoita tasaiseksi.
  2. Pingota irtopohjavuokaan (Ø 22–24 cm) leivinpaperi. Taputtele keksimurska vuoan pohjalle ja reunoille parin sentin korkeuteen. Anna pohjan kovettua jääkaapissa ainakin tunnin ajan.
  3. Valmistele sillä aikaa täyte ja kuorrutus. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla ja pyöräytä tasaiseksi.
  4. Kun kakkupohja on valmis täytettäväksi, kuori banaanit ja leikkaa ne viipaleiksi.
  5. Levitä vuokaan ensin banaanit. Kun banaanit peittyvät toffeeseen, ne eivät tummu niin helposti. Voit myös lisätä tilkan sitruunamehua banaanien päälle.
  6. Levitä banaanien päälle toffeekerros. Ripottele päälle suolapähkinöitä.
  7. Lusikoi kermavaahto kakun päälle. Ripottele pinnalle suolapähkinöitä. Viimeistele banoffee murennetuilla kekseillä.
  8. Irrota vuoan rengasreuna ja liu’uta banoffee leivinpaperin avulla tarjoiluvadille.

Vinkki!

Jos et löydä kaupasta karamellisoitua maitotiivistettä, voit tehdä sitä itse kondensoidusta maidosta. Irrota purkista paperirengas, mutta älä avaa purkkia. Laita purkki teräskattilaan ja mittaa päälle vettä niin, että purkki peittyy. Nosta päälle kansi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, laske lieden tehoa niin, että vesi kiehuu vienosti poreillen kannen alla. Anna purkin kiehua kattilassa 2 tuntia. Tarkkaile kiehuvaa purkkia ja lisää vettä, jos se uhkaa haihtua pois. Vettä tulee olla kattilassa koko ajan reilusti ja sen pitää poreilla, jotta toffee valmistuu. Kun purkki on kiehunut kaksi tuntia, nosta kattila jäähtymään. Anna veden jäähtyä rauhassa. Sitten kaada vesi pois ja avaa purkki. Siellä on valmista toffeeta.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo