Maku

Banoffee

1 h 30 min
5
0

Banoffee

Banaania, keksimuruja, paksua toffeeta ja kermavaahtoa. Banoffee on överiherkkujen äiti, joka onnistuu koululaisiltakin. 
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 200 gkaurakeksejä (tai Digestive-keksejä)
  • 100 gvoita

Täyte

  • 397 gkaramellisoitua makeutettua maitotiivistettä (eli 1 prk toffeeta, Dulce de Leche)
  • 3 kplbanaania
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 dlsuolapähkinöitä (suolapähkinäsekoitusta)

Kuorrutus

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlsuolapähkinöitä (suolapähkinäsekoitusta)
  • 3 kplkaurakeksejä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai sujauttamalla ne pakastepussiin ja ajelemalla pussin päältä kaulimella. Mitä hienompaa murska on, sitä kestävämpi ja paremmin leikkautuva pohjasta tulee.

Sulata voi. Lisää joukkoon keksimurska ja sekoita tasaiseksi.

Pingota irtopohjavuokaan (Ø 22-24 cm) leivinpaperi. Taputtele keksimurska vuoan pohjalle ja reunoille parin sentin korkeuteen. Anna pohjan kovettua jääkaapissa ainakin tunnin ajan.

Valmistele sillä aikaa täyte ja kuorrutus. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla ja pyöräytä tasaiseksi.

Kun kakkupohja on valmis täytettäväksi, kuori banaanit ja leikkaa ne viipaleiksi.

Levitä vuokaan ensin banaanit. Kun banaanit peittyvät toffeeseen, ne eivät tummu niin helposti. Voit myös lisätä tilkan sitruunamehua banaanien päälle.

Levitä banaanien päälle toffeekerros. Ripottele päälle suolapähkinöitä.

Lusikoi kakun päälle kermavaahto pilviksi.

Ripottele pinnalle suolapähkinöitä. Viimeistele kakku murennetuilla kekseillä.

Irrota vuoan rengasreuna ja liu’uta banoffee leivinpaperin avulla tarjoiluvadille.

VINKKI: Jos et löydä kaupasta karamellisoitua maitotiivistettä, voit tehdä sitä itse kondensoidusta maidosta. Irrota purkista paperirengas, mutta älä avaa purkkia. Laita purkki teräskattilaan ja mittaa päälle vettä niin, että purkki peittyy. Nosta päälle kansi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, laske lieden tehoa niin, että vesi kiehuu vienosti poreillen kannen alla. Anna purkin kiehua kattilassa 2 tuntia. Tarkkaile kiehuvaa purkkia ja lisää vettä, jos se uhkaa haihtua pois. Vettä tulee olla kattilassa koko ajan reilusti ja sen pitää poreilla, jotta toffee valmistuu. Kun purkki on kiehunut kaksi tuntia, nosta kattila jäähtymään. Anna veden jäähtyä rauhassa. Sitten kaada vesi pois ja avaa purkki. Siellä on valmista toffeeta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä