


Bánh mí -leivät – possutäytteinen katuruoka lumoaa aasialaisella makumaailmallaan
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
Bánh mí -leipien bbq-maustettu porsaanliha saattelee sinut etikkaliemessä marinoitujen kasvisten, raikkaan kurkun ja korianterin kanssa suoraan Vietnamin katukojujen luo. Mikä ihana täytetty leipä!
Reseptin ainekset
4 kpl
Porkkana-retikkarelissi
2
porkkanaa
400 g
retikkaa
1 tl
suolaa
1 dl
sokeria
2½ dl
valkoviinietikkaa
2 dl
vettä
Lisäksi
400 g
siankylkeä (kypsää)
1½ dl
hp-maustekastiketta (tai muuta bbq-kastiketta)
¼ dl
soijakastiketta
¼ dl
tomaattipyreetä
1
patonki
2 dl
majoneesia
½ tl
chilitahnaa (esim. srirachaa)
½
kurkku (viipaleina)
1 dl
tuoretta korianteria
1 tl
tuoretta chiliä
Bánh mí -leivät – ohje:
- Kuori ja suikaloi porkkana ja retikka. Nosta suikaleet kulhoon. Lisää suola ja 2 tl sokeria. Kääntele ja anna vettyä noin 10 minuuttia.
- Mittaa toiseen kulhoon viinietikka, vesi ja loppu sokeri. Sekoittele, kunnes sokeri on liennut.
- Huuhtele ja valuta kasvissuikaleet. Purista lopuksi käsin ylimääräinen vesi pois. Kumoa suikaleet etikkaliemeen ja anna maustua vähintään tunti.
- Revi kypsä possunliha kahdella haarukalla lihassäikeiden myötäisesti suikaleiksi.
- Sekoita BBQ-kastikkeeseen soijakastike ja tomaattipyree. Sekoita kastike lihan joukkoon ja anna maustua porkkana-retikkarelissin maustumisen ajan.
- Leikkaa patonki neljään osaan. Halkaise patonginpalat tai sämpylät joko päältä tai sivusta. Jos haluat, voit kovertaa hiukan leivän sisustaa pois. Koverretut palat voit kuivata ja jauhaa korppujauhoiksi.
- Sekoita majoneesiin chilikastike. Voitele leipien leikkauspinnat majoneesilla.
- Täytä leivät bbq-possulla, etikoituneilla porkkana-retikkasuikaleilla ja kurkkuviipaleilla. Viimeistele Bánh mí -leivät tuoreella korianterilla ja chiliviipaleilla.
Vinkki!
Porkkana-retikkarelissi säilyy suljetussa astiassa jääkaapissa noin 2 viikkoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat