Maku

Bánh mí -leivät

1 h 40 min
4.5
0

Bánh mí -leivät

MA
0
4.5
Bánh mí -leipien BQ-maustettu porsaanliha saattelee sinut etikkaliemessä marinoitujen kasvisten, raikkaan kurkun ja korianterin kanssa suoraan Vietnamin katukojujen luo. Mikä ihana täytetty leipä!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

Porkkana-retikkarelissi

  • 2 kplporkkanaa
  • 400 gretikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 1/2 dlvalkoviinietikkaa
  • 2 dlvettä

Lisäksi

  • 400 gsiankylkeä (kypsää)
  • 1 1/2 dlhp-maustekastiketta (tai muuta bbq-kastiketta)
  • 1/4 dlsoijakastiketta
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 1 kplpatonkia
  • 2 dlmajoneesia
  • 1/2 tlchilitahnaa (esim. srirachaa)
  • 1/2 kplkurkkua (viipaleina)
  • 1 dltuoretta korianteria
  • 1 tltuoretta chiliä

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori ja suikaloi porkkana ja retikka. Nosta suikaleet kulhoon. Lisää suola ja 2 tl sokeria. Kääntele ja anna vettyä noin 10 minuuttia.

Mittaa toiseen kulhoon viinietikka, vesi ja loppu sokeri. Sekoittele, kunnes sokeri on liennut.

Huuhtele ja valuta kasvissuikaleet. Purista lopuksi käsin ylimääräinen vesi pois. Kumoa suikaleet etikkaliemeen ja anna maustua vähintään tunti.

Revi kypsä possunliha kahdella haarukalla lihassäikeiden myötäisesti suikaleiksi.

Sekoita BBQ-kastikkeeseen soijakastike ja tomaattipyree. Sekoita kastike lihan joukkoon ja anna maustua porkkana-retikkarelissin maustumisen ajan.

Leikkaa patonki neljään osaan. Halkaise patonginpalat tai sämpylät joko päältä tai sivusta. Jos haluat, voit kovertaa hiukan leivän sisustaa pois. Koverretut palat voit kuivata ja jauhaa korppujauhoiksi.

Sekoita majoneesiin chilikastike. Voitele leipien leikkauspinnat majoneesilla.

Täytä leivät BBQ-possulla, etikoituneilla porkkana-retikkasuikaleilla ja kurkkuviipaleilla. Viimeistele Bánh mí -leivät tuoreella korianterilla ja chiliviipaleilla.

Vinkki!

* Porkkana-retikkarelissi säilyy suljetussa astiassa jääkaapissa noin 2 viikkoa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä